Controalele la stațiile GPL continuă. Ce amenzi s-au primit până acum

264
Controalele la stațiile GPL continuă. Ce amenzi s-au primit până acum - x-gpl-1695300455.jpg
În ultimele săptămâni, în întreaga țară este în curs de desfășurare o campanie națională pentru verificarea angajatorilor care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip G.P.L. La această acțiune de control, pe lângă reprezentanții instituțiilor care au atribuții legale în această privință, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, au fost formate șase echipe de inspectori, care acționează și în prezent pe raza județului Constanța, urmărindu-se identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și care ar implica riscuri legate de siguranța publică.

În cadrul acțiunilor de control, inspectorii de muncă verifică modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la încheierea contractului individual de muncă, munca subdeclarată, durata timpului de muncă, munca suplimentară, munca de noapte, repausul zilnic, repausul săptămânal, sărbătorile legale etc.

Potrivit reprezentanților instituției, în perioada 11-17 septembrie, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Control relații de muncă, au verificat un număr de 17 angajatori și au sancționat contravențional patru angajatori, care au aplicat amenzi în valoare de 4.500 lei, pentru nerespectarea timpului de repaus zilnic și o sancțiune contravențională cu avertisment. Pentru neconformitățile depistate, s-au dispus 12 măsuri cu termene concrete de remediere. Tot în aceeași perioadă, în domeniul Securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 24 controale, în urma cărora s-au constatat 11 neconformități, pentru care s-au dispus măsuri obligatorii, cu termene precise pentru remediere. De asemenea, s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, dintre care două sancțiuni contravenționale cu avertisment și nouă sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 103.000 lei, pentru neasigurarea echipamentului individual de protecție, lipsa instruirii din punct de vedere al protecției muncii și lipsa împământării la rastelurile de butelii. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 107.500 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3124 secunde