Percheziție într-un dosar penal cu prejudiciul de peste 700.000 de lei

168
Percheziție într-un dosar penal cu prejudiciul de peste 700.000 de lei - perchezitii-1709662945.png

Articole de la același autor

Luni, 4 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au percheziționat sediul unei persoane fizice autorizate, din municipiul Constanța, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, bancrută simplă și bancrută frauduloasă.

Potrivit cercetărilor efectuate în dosar, se pare că, în perioada 2021-2022, titularul persoanei fizice autorizate nu ar fi înregistrat în contabilitate, parțial sau în totalitate, operațiunile economice și veniturile, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale. De asemenea, nu ar fi introdus, în termenul legal de la instalarea stării de insolvență, cererea de deschidere a procedurii insolvenței, falsificând evidențele contabile, în scopul fraudării creditorilor.

Totodată, acuzatul ar fi introdus în eroare o persoană juridică, de la care ar fi achiziționat produse de uz agricol (insecticide, îngrășăminte, erbicide), dar și 103 tone de grâu. Având încheiat un contract comercial cu aceasta, acuzatul i-ar fi precizat persoanei vătămate că va achita contravaloarea produselor, în realitate, el urmărind încă de la început obținerea unui avantaj material injust.

În cazul persoanei juridice vătămate, prejudiciul este de aproximativ 700.000 de lei, iar cel cauzat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală urmează să fie stabilit. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și un telefon mobil.

În prezent, cercetările în acest caz continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde