Cum a sărbătorit ISU "Săptămâna Protecției Civile", la Constanța

212
Cum a sărbătorit ISU

Articole de la același autor

În perioada 26 februarie – 4 martie, la nivel național a fost organizată „Săptămâna Protecției Civile” și, drept urmare, Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) din întreaga țară au desfășurat evenimente și activități cu teme specifice.

În ceea ce privește județul Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a organizat diverse activități, având ca scop principal dezvoltarea comportamentului preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență, publicul vizat aparținând tuturor grupurilor de vârstă.

Astfel, în perioada menționată mai sus, reprezentanții ISU Dobrogea, împreună cu voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență, au organizat 19 activități pentru membrii comunităților locale, patru dintre acestea fiind pe linia prevenirii, iar restul de 15 reprezentând exerciții demonstrative.

Mai bine de 30 de elevi și profesori din unitățile de învățământ au participat la acțiuni de educație preventivă, fiind instruiți în ceea ce privește tehnicile de acordare a primului ajutor, dar și asupra modului de acționare în funcție de tipul de risc.

Pe parcursul Săptămânii Protecției Civile, a fost organizată și Ziua Porților Deschise la toate subunitățile de intervenție ISU Dobrogea. Acestea au fost vizitate de aproximativ 100 de preșcolari, elevi și adulți, care au dorit să vadă tehnica de intervenție și să se informeze asupra meseriei de pompier.

De asemenea, cu ocazia unor întruniri organizate de ISU Dobrogea, au fost construite patru puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă, scopul fiind creșterea gradului de conștientizare și familiarizare a cetățenilor privind măsurile și regulile de conduită ce trebuie adoptate în cazul procedurii unor situații de urgență.

La data de 28 februarie, în intervalul orar 10:00-11:00, a avut loc exercițiul de alarmare publică „Miercurea Alarmelor”, care a avut ca scop antrenarea autorităților administrației publice locale și cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare.

„Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației, a bunurilor materiale, a valorilor culturale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor”, au informat reprezentanții ISU Dobrogea, prin intermediul unui comunicat de presă.

În România, Protecția Civilă a fost înființată la data de 28 februarie 1933, sub denumirea de „Apărare pasivă contra atacurilor aeriene”, și a avut ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, prin protecție directă sau prin micșorarea randamentului atacurilor din aer.

„Săptămâna Protecției Civile” este organizată anual, în perioada 28 februarie – 4 martie, pentru a aniversa înființarea Protecției Civile în România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.338 secunde