Germania nu vrea să retrimită militari în Afganistan

221
Germania nu vrea să retrimită militari în Afganistan - 2formatoriginal-1628519195.jpg
Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a respins luni solicitările de a retrimite militari germani în Afganistan, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra oraşului afgan Kunduz, capitala regiunii omonime unde timp de zece ani au fost desfăşurate trupe din Germania, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Germania a avut al doilea contingent militar în Afganistan, după SUA, pierzând de-a lungul anilor în luptele din Kunduz (nord) cel mai mare număr de soldaţi decât în orice alt loc în perioada postbelică.

În ultimele zile, talibanii au cucerit trei capitale de provincii, printre care şi Kunduz.

''Ştirile care ne vin din Kunduz şi din restul Afganistanului sunt amare şi dor foarte tare'', a scris Kramp-Karrenbauer pe Twitter.

''Sunt pregătite societatea şi parlamentul să trimită într-un război forţe armate şi să rămână acolo cu trupe pentru cel puţin o generaţie? Dacă nu, atunci retragerea comună alături de parteneri rămâne decizia corectă'', a subliniat ea.

Unii politicieni conservatori germani vor ca la intervenţia contra talibanilor să ia parte şi militari germani, dar ministrul apărării german a estimat că pentru înfrângerea militanţilor islamişti este nevoie de o campanie dificilă şi îndelungată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.384 secunde