Germania va decide dacă menține restricțiile pentru lucrătorii români și în 2012

566
Germania va decide dacă menține restricțiile pentru lucrătorii români și în 2012 - muncitori4-1317220157.jpg
Germania urmează să stabilească dacă menține restricțiile de pe piața muncii pentru lucrătorii români și în 2012, a declarat astăzi ambasadorul Germaniei la București, Andreas von Mettenheim, la conferința "UE și migrația".

Andreas von Mettenheim a arătat că aproximativ 15 milioane dintre locuitorii Germaniei sunt considerați imigranți iar 35 la sută dintre aceștia provin din state membre UE.

Autoritățile germane urmează să decidă dacă restricțiile impuse lucrătorilor români pe piața muncii din Germania vor fi menținute sau vor fi ridicate începând din 2012, a declarat ambasadorul Germaniei.

"Avem toți o problemă demografică, în sensul că avem o populație care îmbătrânește și ne confruntăm cu o lipsă a forței de muncă calificată. Mulți investitori germani se plâng de acest lucru și în România", a precizat ambasadorul Germaniei.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale Valentin Mocanu a declarat, în cadrul conferinței, că dreptul la liberă circulație este prevăzut în Constituția României.

El a adăugat că 11 din 26 de state membre, printre care Austria, Belgia, Franța, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda sau Spania, aplică restricții pentru cetățenii români.

Președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Silviu Bian, a declarat pentru Mediafax că în cel mai scurt timp o delegație din instituția pe care o conduce va merge în Germania pentru a discuta despre posibilitatea ridicării restricțiilor impuse lucrătorilor români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9121 secunde