Golim Constanța de hârburi! Autovehiculele abandonate, schimbate pe mașini electrice

1774
Golim Constanța de hârburi! Autovehiculele abandonate, schimbate pe mașini electrice - fotofondgolimconstantadeharburi-1580674632.jpg

Articole de la același autor

Hârburile "uitate" de unul și de altul pe străzile din Constanța ar putea fi transformate în autovehicule moderne, electrice, care să îi deservească pe locuitorii municipiului. După campania de ridicare a autovehiculelor abandonate, autoritățile locale vor să scape de ele și să ia în locul lor mașini noi-nouțe. 


Consilierii locali au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, valorificarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate trecute în proprietatea municipiului Constanța. Astfel, autoritățile locale vor să afle valoarea de piață a acestor autovehicule, în vederea vânzării la licitație. În prezent, cele 223 de autovehicule sunt evaluate la 16.100 de euro.


"Încercăm valorificarea vehiculelor abandonate. Avem deja 230 de astfel de mașini abandonate și vom continua să ridicăm vehicule abandonate de pe domeniul public, să golim orașul de hârburi. Nu am făcut anul trecut această valorificare pentru că am fost în discuții cu reprezentanții Asociației de Producători și Importatori din industria autoturismelor, să vedem dacă nu putem face un program cu titlu de pionierat, să înlocuim, de exemplu, 25 de mașini vechi, hârburi, cu o mașină electrică sau hibrid, care să nu fie pentru a se plimba cineva cu ea, ci să fie cu adevărat utilizată în serviciul public. Mi-aș fi dorit ca aceste mașini să meargă către Direcția Generală a Serviciilor Publice, unde avem Spațiile Verzi, Salubritatea sau Poliția Locală", a explicat primarul Decebal Făgădău.


"Suntem deschiși la orice propunere!"
Potrivit acestuia, au fost demarate proceduri de valorificare a autovehiculelor strânse de pe trotuarele și șoselele din Constanța. "Întrucât am înțeles că există ceva probleme în asigurarea finanțării, că Rabla Plus, programele gestionate de Fondul de Mediu nu mai au un grad de certitudine atât de mare, importatorii au spus că sunt mai rezervați anul acesta. Tocmai de aceea, am anunțat că vom continua discuțiile și suntem deschiși la orice propunere. Important este să valorificăm aceste hârburi, pentru a face loc altora. În permanență, noi ridicăm vehicule abandonate. Și îi rog pe constănțeni să ne reclame ori de câte ori observă un vehicul abandonat", a subliniat edilul Constanței. 


Continuă campania de ridicare
Astfel, în paralel, primăria va continua campania de ridicare a autovehiculelor abandonate. "Acțiunile se derulează conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art. 4 alin. 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificările ulterioare", explică reprezentanții Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5771 secunde