Grafitti în toate cartierele. „Operele de artă” ale constănţenilor strică imaginea oraşului

293
Grafitti în toate cartierele. „Operele de artă” ale constănţenilor strică imaginea oraşului - xgrafitti1-1651490573.jpg
Deşi Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de convețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene (grafitti) sau cu diverse mesaje (obscene, de dragoste, nume de formații, reclame), acestea continuă să treneze pe zidurile clădirilor, în pasaje, pe poduri etc. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, dacă pentru unii, desenele grafitti executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru alții, majoritatea cetățenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului, imprimând un aspect inestetic.

„Aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă, din punct de vedere legal, pagube materiale pentru proprietarii de clădiri și creează costuri pentru îndepărtarea lor.

Pe această cale, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, lansează un apel, în primul rând pentru persoanele cu înclinații artistice, pe care le roagă să lase zidurile în pace, și, totodată, solicită sprijinul părinților în supravegherea minorilor și a adolescenților care au astfel de înclinații pentru a nu ajunge ca acest fenomen să ia amploare. Pentru a trăi într-un oraș civilizat și curat este nevoie de implicarea noastră a tuturor, de aceea, rugăm constănțenii să nu încurajeze acest fenomen și să sesizeze autoritățile ori de câte ori observă persoane cu astfel de talente artistice, care murdăresc clădirile”, au precizat aceştia.

Dacă observaţi o persoană care desenează cu vopsea sau face inscripții pe clădirile publice sau private, în pasaje, pe coșurile stradale, indicatoarele de circulație, oriunde, puteţi suna la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2806 secunde