GREVĂ GENERALĂ în sistemul sanitar! Angajații amenință cu proteste, nemulțumiți de prevederile OUG privind noile măsuri fiscale

172
GREVĂ GENERALĂ în sistemul sanitar! Angajații amenință cu proteste, nemulțumiți de prevederile OUG privind noile măsuri fiscale - protest76336100-1546244609.jpg

Articole recomandate

Sindicaliștii din sănătate amenință cu proteste în prima parte a anului viitor, nemulțumiți de noile măsuri fiscale adoptate de Guvern prin Ordonanța publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, care include și "taxa pe lăcomie". Inițiativa se numește "Plugușorul Nedreptăților", iar Federația "Solidaritatea Sanitară" spune că peste 4.000 de salariați din sănătate i s-au alăturat. 
La rândul lor, sindicaliștii din Cartel Alfa spun că în 2019 se prefigurează conflicte sociale deschise, critică ordonanța privind măsurile fiscale, acuză Guvernul de lipsă totală de dialog social, de dispreț față de lege și față de cetățeni și cer convocarea urgentă a Consiliului Național Tripartit de Dialog Social. "Prin acest act normativ adoptat în perioada Sărbătorilor, Guvernul a decis, în mod paradoxal, să-i lipsească de drepturile cuvinte pentru activitatea desfășurată în această perioadă tocmai pe cei aflați acum la muncă pentru a asigura continuitatea serviciilor medicale necesare populației", transmite Federația "Solidaritatea Sanitară" printr-un comunicat de presă.
Sindicaliștii critică prevederile actului normativ, spunând că acesta asigură creșterea salariilor de bază pentru jumătate dintre salariații din sănătate la nivelul de salarizare din 2022, însă introduce și prevederi care îi afectează pe toți angajații din sănătate.
Peste 4.000 de salariați din sănătate s-au alăturat deja inițiativei "Plugușorul Nedreptăților", spune Federația, care susține că, pentru a trage un semnal de alarmă, orice acțiune de acest fel făcută de Guvern în perioada sărbătorilor trebuie urmată și de proteste tot în aceeași perioadă, proteste care să se finalizeze cu grevă generală.
"În acest moment acțiunea inadecvată a Guvernului din timpul sărbătorilor este sancționată prin intermediul acestui protest simbolic, el reprezentând punctul de început al unor acțiuni ce asigură intrarea în anul 2019 în plin conflict colectiv de muncă", subliniază sindicaliștii.
Ordonanța de urgență adoptată de Guvern în 21 decembrie, seara, prin care se introduc noile taxe a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Măsurile intră în vigoare la 1 ianuarie 2019. 


Sursa: News.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde