Guvernul a majorat cuantumul AJUTORULUI DE DECES. Despre ce sumă este vorba

832
1
Guvernul a majorat cuantumul AJUTORULUI DE DECES. Despre ce sumă este vorba - ajutoarelededeces2-1641215035.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, cuantumul ajutorului de deces creşte cu 715 lei, de la 5.380, cât a fost în 2021, la 6.095 lei, lucru valabil în cazul morţii asiguratului sau pensionarului. De precizat că acest ajutor se acordă, pe bază de cerere, în cazul decesului asiguratului, al vârstnicului sau al unui membru de familie aflat în întreţinerea acestora.

În plus, dreptul asiguraţilor la ajutorul de deces nu este condiţionat de îndeplinirea stagiului de cotizare. Ca urmare, în astfel de situaţii nefericite, ajutorul se acordă unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soţi, copiii, părinţii decedatului sau a oricărei persoane care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile de deces.

Pentru cei care ajung la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa, după efectuarea plăţii ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original menţiunea „achitat“, data, semnătura şi ştampila unităţii. În acest fel, banii nu pot fi încasaţi decât o singură dată şi nu pot apărea probleme.

Comentează știrea

Eforie
4 ianuarie 2022
Un act de normalitate

Un act firesc al Guvernului, in conditiile in care mai toate serviciile si produsele au preturile crescute. Este o masura normala, de a tine pasul cu inflatia. Pe cand si un ajutor de Trai (mai bun) , pe langa cel de ...Deces?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Februarie 2018
Stire din Social : A crescut cuantumul ajutorului de deces
Pagina a fost generata in 0.5099 secunde