În cât timp se achită ajutorul de deces și cum se obține

384
În cât timp se achită ajutorul de deces și cum se obține - ajutoruldedeces-1631642566.jpg
În caz că nu ştiaţi, ajutorul de deces, a cărui valoare a ajuns la 5.429 lei, în 2021, se achită în termen de trei zile lucrătoare de la solicitare, prin casieria Casei Judeţene de Pensii Constanţa sau în cont bancar. De precizat că în cazul decesului unui asigurat sau a unui pensionar, ajutorul se acordă unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soţi, copiii, părinţii decedatului sau a oricărei persoane care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile de deces.

Pentru cei care ajung la Casa de Pensii, după efectuarea plăţii ajutorului de deces, se va înscrie pe spatele certificatului de deces original menţiunea „achitat“, data, semnătura şi ştampila unităţii. În acest fel, banii nu pot fi încasaţi decât o singură dată şi nu pot apărea probleme.

În rest, condiţiile de acordare ale acestuia au rămas aceleaşi, ele parvenindu-le oamenilor în termen de 24 ore de la solicitare, de către angajator, în cazul decesului asiguratului salariat, respectiv al unui membru de familie al acestuia, de către instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde