Guvernul contestă la Curtea Constituțională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate și educație

190
Guvernul contestă la Curtea Constituțională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate și educație - cioloswallstreetro-1478603635.jpg

Articole recomandate

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că Guvernul contestă la Curtea Constituțională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate și educație.

Cioloș a acuzat că modificările aduse OUG 20 în parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză și fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună oridce guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităților din sistemul public, scrie News.ro.

Șeful Guvernului a subliniat că sesizarea vizează legea de aprobare a Ordonanței, astfel că, orice decide Curtea, OUG rămâne în vigoare și se aplică.

Premierul a spus că nu s-a făcut o dezbatere reală, transparentă, a amendamentelor, în comisii discutându-se uneori amendamente care nici nu erau formulate clar.

Cioloș a mai susținut că nu este posibil ca parlamentarii să nu fi știut despre Legea responsabilității fiscale, potrivit căreia cu șase luni inainte de alegeri nu se mai adoptă acte normative legate de salarii. Premierul a precizat că legea spune că instituțiile publice nu adoptă astfel de acte normative, iar Parlamentul este instituție publică.

În opinia lui Cioloș, dacă se dorea ca legea să fie aplicabilă, se respecta principiul bicameralismului, care spune că dacă o lege este votată cu modificări fundamentale la o Cameră, se întoarce la camera inițială.

"Legea a trecut de Senat fără nicio modificare și a fost modificată substanțial în Camera Deputaților, fără ca Senatul să fie consultat și să se ceară votul pe acele amendamente", a spus șeful Executivului.

Cioloș a ținut să precizeze că nu discută de cvorum, fiindcă "e treaba parlamentului să decidă dacă a fost cvorum sau nu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1474 secunde