Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certificat de handicap

239
Guvernul Ponta reevaluează persoanele cu certificat de handicap - 240883-1346833710.jpg

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunțat, într-un interviu acordat Gândul, că ordonanța prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaților datornici la bugetul de stat urmează să fie modificată, scrie Mediafax.ro. 
Guvernul Boc anunțase printr-o ordonanță că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale.

Potrivit Mediafax.ro., ministrul Mariana Câmpeanu a declarat că asistații sociali urmează să primească o perioadă de grație de șase luni în care pot să-și plătească taxele către stat, chiar și din ajutoarele primite din partea statului. De asemenea, Ministerul Muncii a creat și o comisie care să reevalueze deciziile prin care au fost anulate sute de certificate de handicap, despre care fostul ministru Claudia Boghcevici a declarat că au fost obținute fraudulos.
Ordonanța emisă de Guvernul Boc în decembrie 2011, prevedea tăierea ajutoarelor sociale tuturor asistaților sociali care nu-și plătesc taxele, însă în primă fază ajutorul social era suspendat cinci luni, prin ordin al primarului. În acestă perioadă asistatul social avea posibilitatea să-și achite datoriile către stat, iar în momentul în care plătea, s-ar fi reluat și plata ajutorului social.


Citește mai mult…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 August 2011
Stire din Social : Gata cu pomenile de la stat!
Pagina a fost generata in 0.6587 secunde