Hramul mănăstirii "Sf. Ioan Casian". Lăsatul Secului de carne pentru Postul Mare

344

Articole recomandate

Biserica Ortodoxă Română îi cinstește, mâine, pe Sfinții Ioan Casian Romanul și Gherman din Dobrogea. Cu acest prilej, mănăstirea "Sf. Ioan Casian" din apropierea localității Târgușor, din județul Constanța, își serbează ocrotitorul printr-o serie de activități cultural-religioase. 


Joi, 28 februarie, începând cu ora 18.00, părintele protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii "Sf. Ioan Casian", va susține conferința intitulată "De la discernământ la trezvie", la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. În noaptea de vineri spre sâmbătă (1-2 martie), de la ora 24.00, preoții mănăstirii "Sf. Ioan Casian" vor oficia Sf. Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii. Iar sâmbătă, 2 martie, de la ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea "Sf. Ioan Casian". 


După slujbă, vor avea loc două lansări de carte: "Știință și credință. Mărturii ale savanților", semnată de ieromonahul Ioan Bute, și "Din inimă! - Poeme vechi și nouă", aparținând lui Anghel Curty Jr.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 August 2018
Stire din Social : Hram  la mănăstirea Lipnița
Joi, 15 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Hram la mănăstirea Colilia
Pagina a fost generata in 0.4454 secunde