IARNA 2022-2023. Directorul ANM a dezvăluit cum va fi vremea în lunile următoare

764
IARNA 2022-2023. Directorul ANM a dezvăluit cum va fi vremea în lunile următoare - winterinstagramcaptions1jpg-1664952888.jpg

Articole recomandate

„Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de caldă, cu valori de 33 de grade în partea de sud-est, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie.

În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarnă mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a dezvăluit directorul ANM la România Tv. 


Două mari institute europene au emis prognozele meteorologice pentru această iarnă.

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, spune George Gârbacea, cercetător științific, citat de antena3.ro

În prima parte a iernii, șansele să ningă în România sunt extrem de slabe, spune Centrul European de Prognoze.

În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă. Dacă această lipsă de precipitații va fi însoțită de ger, pentru agricultură va fi rău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5496 secunde