Iaşi: Racla cu moaştele Sfintei Parascheva, scoasă în procesiune şi depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare

19398
Iaşi: Racla cu moaştele Sfintei Parascheva, scoasă în procesiune şi depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare - mopaste-1696662287.jpg

Articole de la același autor

Mii de pelerini din ţară şi din străinătate au participat, sâmbătă dimineaţă, la scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, manifestare religioasă care a avut loc în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi, scrie Agerpres.

În jurul orei 6,00, în Catedrala Mitropolitană a fost citit Acatistul Sfintei Parascheva, ulterior, racla fiind scoasă şi purtată în procesiune în jurul catedralei, apoi depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană pentru închinarea credincioşilor.

Un sobor de 32 preoţi, condus de PS Nichifor Botoşăneanu, a purtat racla cu moaştele Sfintei Parascheva în procesiune. Au fost patru opriri, câte una în dreptul fiecărui colţ al catedralei. De asemenea, procesiunea a ieşit pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe poarta Sfânta Parascheva şi s-a intrat pe poarta Sf. Andrei.

La procesiune au luat parte mii de pelerini. Majoritatea acestora au venit la Iaşi încă de vineri dimineaţă şi s-au aşezat la rând în aşteptarea momentului în care se vor închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8312 secunde