Imagine de groază din Spitalul Judeţean Constanţa: zeci de pacienţi cu COVID, în stare gravă, înghesuiţi pe tărgi

1972
Imagine de groază din Spitalul Judeţean Constanţa: zeci de pacienţi cu COVID, în stare gravă, înghesuiţi pe tărgi - urgenta-1634725520.jpg
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a publicat, în cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, o imagine din Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, unde se află zeci de pacienţi cu COVID, în stare gravă.

În fotografie se vede cum tărgile sunt aşezate unele lângă altele, înghesuite, chiar şi pe culoarul secţiei. În unele paturi, oamenii stau câte doi. Prefectul face un apel la populaţie să înţeleagă gravitatea situaţiei în care se află unităţile medicale şi să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a evita dezvoltarea unor simptome grave.

„În octombrie, județul Constanța a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate). Ca să facem o comparație cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori și jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populația ar fi înțeles, precis, beneficiile vaccinării. Din păcate, printre noi sunt așa-zișii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate și pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate.

Dacă dorim să ne protejăm de suferința enormă prin care alți constănțeni trec acum, nevoiți să-și ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acționăm. Mergeți la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expozițional, vorbiți cu medicii de familie, cu specialiști, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulți oameni direct în secțiile de terapie intensivă.

În centrele de vaccinare veți găsi oameni amabili, care știu ce fac și care doresc să-și încheie misiunea cât mai repede. Haideți să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideți să ne ajutăm rudele și prietenii să nu treacă prin suferință!”, a transmis prefectul Silviu Coşa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1959 secunde