În această vară vor circula mai puține curse navale în Deltă

203
În această vară vor circula mai puține curse navale în Deltă - img-1684502527.jpg

Articole de la același autor

Societatea Navrom Delta SA, singura din judeţul Tulcea care asigură transportul naval subvenţionat pentru mărfuri şi călători, are în acest sezon turistic mai puţine curse decât cele din sezonul estival de anul trecut, în condiţiile bugetului asigurat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a declarat directorul executiv al firmei, Nicolae Chichi.


El a menţionat că reducerea numărului de curse s-a făcut în contextul în care sumele asigurate de MTI pentru activitatea de transport pe cele trei braţe ale Dunării au rămas la aceleaşi nivel ca cele de anul trecut, dar preţul combustibilului a crescut.


„Dacă anul trecut pe relaţia Tulcea-Sulina şi retur avem 14 curse pe săptămână, numărul lor s-a redus la 10 pe săptămână. Punctul cel mai critic este relaţia Sfântu Gheorghe-Tulcea, unde anul trecut aveam şase curse pe săptămână, iar acum avem numai trei curse pe săptămână, ceea ce este foarte puţin pentru turişti. Pe braţul Chilia, având în vedere că mai există un alt mod de transport, adică rutier, chiar dacă trebuie să trecem cu bacul la Tulcea, în loc de patru curse avem trei”, a precizat directorul executiv Nicolae Chichi.


Cea mai importantă cursă care a dispărut este cea rapidă care le oferea turiştilor zilnic posibilitatea să plece din Sulina în jurul orei 13.00, după ce eliberau camerele, potrivit sursei.


În opinia lui, şi ruta Tulcea-Periprava, pe braţul Chilia al Dunării, ar trebui asigurată cu nave suplimentare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.151 secunde