În ce condiții pot beneficia tinerii absolvenți de șomaj

577
În ce condiții pot beneficia tinerii absolvenți de șomaj - inceconditii22-1561398889.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere faptul că anul școlar s-a încheiat, proaspeții absolvenți își pot depune dosarele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Adelina Vlad, acest lucru se poate face în termen de 60 de zile de la absolvire. 


"Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidența AJOFM beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare", a precizat aceasta.


Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților sunt: actul de identitate, în original și copie; actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie; adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.


Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii. 


Potrivit legii, elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3034 secunde