Încă nu știm "Ce înseamnă schimbare climatică"

134
Încă nu știm

Articole de la același autor

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Pământului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie, Google prezintă căutările populare legate de schimbările climatice și protecția mediului. Este vorba despre date care acoperă ultimele 12 luni, anume intervalul martie 2022 - martie 2023. Acestea formează o concluzie în ceea ce privește preocupările românilor în legătură cu mediul înconjurător.

În ultimul an, cea mai adresată întrebare pe Google în România în legătură cu schimbările climatice a fost „Ce înseamnă schimbare climatică?”. Printre principalele nelămuriri au fost cum se poate combate încălzirea globală, cum afectează aceasta mediul și cum se poate preveni poluarea. De asemenea, mulți dintre românii interesați doresc să afle de ce este nevoie de educație în legătură cu schimbările climatice.

Pentru categoria mediu și ecologie, cele mai multe căutări au fost legate de energia solară. Mai mult, mașinile și bicicletele electrice, energia nucleară și eoliană, poluarea sau reciclarea sunt printre temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România. Iar schimbările climatice, gazele de șist, fracturarea hidraulică și secetă înregistrează cea mai mare creștere de interes în căutări. În top se mai află clima, veganismul, reciclarea, bicicleta electrică, mașina electrică, poluarea și energia eoliană.

Statisticile mai arată și o creștere a căutărilor pe Google Maps în ultimul an pentru locurile prietenoase cu mediul și/sau în aer liber. Românii au căutat cu aproape 60% mai mult stații de încărcare a vehiculelor electrice față de anul anterior. Iar zonele de drumeții și cele de picnic au înregistrat, în medie, o dublare a interesului în căutările pe Google Maps în România, alături de magazinele cu mâncare organică și cele de haine utilizate/second-hand. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6304 secunde