Începe cursa pentru un loc la creșă

503
2
Începe cursa pentru un loc la creșă - fotofondcresa1-1430151249.jpg

Articole de la același autor

La terminarea concediului de un an sau doi ani pentru creșterea copilului, în funcție de alegerea părinților, foarte mulți constănțeni se trezesc că nu au cu cine să-și lase micuțul. 


Atunci când bunicii nu sunt disponibili, iar bona nu este o soluție, fie din consi-derente financiare, fie de încredere, creșa poate fi cea mai bună alegere pentru cel mic. Copiii sunt îngrijiți, hrăniți, permanent supravegheați, iar cheltuielile sunt suporta-bile pentru aproape orice familie. 


Deși în municipiul Constanța sunt, în prezent, numai cinci creșe de stat, iar solicitările de înscriere nu sunt deloc puține, se găsește întotdeauna loc pentru toți copiii. Conducerea Direcției Creșelor face tot posibilul pentru a accepta toate cererile și a-i ajuta pe toți părinții, mai ales că, de multe ori, sunt cazuri dificile, iar adulții au nevoie să meargă la serviciu pentru a-și putea întreține familia. 


Vizitați o creșă  pentru a vă lămuri 
Săptămâna viitoare, încep înscrierile pentru copiii care vor frecventa creșa începând cu luna septembrie 2015. "De la data de 4 mai, primim dosare de înscrieri. Avem aproximativ 230 de locuri libere. Chiar dacă avem mai multe solicitări, vom analiza fiecare caz în parte. De obicei, nu vor toți părinții să înceapă în luna septembrie. În plus, în lunile de iarnă, frecvența este mai redusă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cezara Popescu, șeful Serviciului de Administrare Creșe din cadrul Primăriei Constanța. 


Cererile pot fi depuse la sediul de pe aleea Mălinului nr. 4. Inițial, acestea vor primi o aprobare, după care părinții vor trebui să aducă documentele obligatorii pentru intrarea în colectivitate. 


"Părinții trebuie să aibă domiciliul stabil în Constanța și să prezinte acte prin care demonstrează că au un loc de muncă. Noi primim cererea, după care se verifică documentele. Până la jumătatea lunii august, îi așteptăm cu actele medicale și adeverințele de serviciu. Oricum, până la urmă, noi acceptăm toți copiii. Mai sunt care nu vin tot timpul, așa că îi băgăm pe rând, câte puțini, pentru că interesul nostru este să se învețe cât mai repede la creșă", a mai adăugat Cezara Popescu. 


Comentează știrea

gogu
28 aprilie 2015
spaga!

Incepe cursa pentru "cine da mai multa spaga"!!! Popeasco! Vezi sa tai bon fiscal pentru ciubuc sa nu te ia DNA-ul!

Anca P.
17 iulie 2015
Ilegal

Cum de la 4 mai încep înscrierile când in lege scrie ca înscrierile se fac pe tot parcursul anului? Oare primăria știe ca dumneavoastră nu Cunoaște-ți legea creselor? Păcat ca avem așa directorasi..e regretabil.scuze,dna directoare, dar acesta e adevarul!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014
Stire din Social : Donație pentru creșele din Constanța
Pagina a fost generata in 0.532 secunde