Începe postul Adormirii Maicii Domnului

406
Începe postul Adormirii Maicii Domnului - postulsfinteimarii2016-1533052205.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 1 august, creștinii ortodocși intră în postul Adormirii Maicii Domnului, care are o durată de două săptămâni (1-15 august). Preoții spun că acesta este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august). Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat că acest post ne aduce aminte de virtuțile alese ale Preasfintei Fecioare, precum și de postul ținut de către Maica Domnului, prin care s-a pregătit pentru trecerea la cele veșnice. Originea lui se situează undeva în secolul V, odată cu dezvoltarea cultului Maicii Domnului. Apoi, uniformizarea rânduielilor bisericești cu privire la acest post a avut loc abia în anul 1166, la un sinod local din Constantinopol.


Tot de mâine, 1 august, la parohia "Sfântul Haralambie" din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) va fi adusă spre cinstire o copie a icoanei Maica Domnului "Trei Bucurii" de la biserica "Sfântul Iacob, fratele Domnului" din satul Kohanovka
(regiunea Odessa, Ucraina). 


Pentru cei care vor să se roage la ea, icoana va rămâne la parohia constănțeană pe tot parcursul postului Adormirii Maicii Domnului. Această icoană amintește de o minune petrecută la biserica "Sfânta Treime" din Moscova și a fost adusă în secolul al XIX-lea, de către un pictor din Italia. După un timp, o femeie care avea trei necazuri (soțul i-a fost defăimat și exilat, averea i-a fost confiscată, iar unicul fiu a fost luat prizonier de război) s-a rugat Maicii Domnului în fața acestei icoane și i s-au rezolvat toate cele trei probleme. Din acest motiv, icoana a fost numită "Trei Bucurii".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Social : ASTĂZI, Ajunul Crăciunului
Pagina a fost generata in 1.0953 secunde