Începe sezonul debranșărilor de la RADET. Cum poți renunța la sistemul centralizat de încălzire

2399
14
Începe sezonul debranșărilor de la RADET. Cum poți renunța la sistemul centralizat de încălzire - debransareradetinstalator5-1433435621.jpg

Articole de la același autor

A venit vara, iar constănțenii răsuflă ușurați că au scăpat de facturile mari la încălzire. Mulți deja își fac planuri cum se vor încălzi iarna viitoare, astfel încât să plătească mai puțin. Unii iau în calcul varianta debranșării de la sistemul centralizat și cumpărarea
unei centrale proprii. 


Locatarii multor blocuri au anunțat că vor renunța la căldura de la RADET, având în vedere că rețeaua de gaze le bate la ușă. Trebuie să știți, însă, că sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndepliniți pentru a vă debranșa de la RADET. Documentația este stufoasă și costurile ajung la câteva sute de lei de apartament. 


"Consumatorii RADET Constanța care doresc obținerea avizului de deconectare ori debranșare de la sistemul de alimentare cu energie termică trebuie să completeze o cerere în prealabil. Forma actualizată a cererilor tip de eliberare a avizului de deconectare ori debranșare de la sistemul centralizat de alimentare cu energie ter-mică, precum și procedura cuprinzând condițiile ce trebuie îndeplinite de solicitant au fost stabilite și sunt disponibile pe site-ul www.radet-constanta.ro și la registratura RADET Constanța, începând cu data de 25 mai 2015", precizează reprezentanții RADET. 


Așadar, solicitanții pot depune deja, la registratura RADET Constanța, cererile de eliberare a avizului de deconectare ori debranșare însoțite de documentația aferentă. 


Debranșări în bloc 
Constanța se află pe locul al treilea în topul județelor din țara noastră cu cele mai multe debranșări de la sistemul centralizat de încălzire în 2014. Conform unui studiu recent, peste 2.500 de familii au optat pentru un sistem individual de încălzire a locuinței.
Se pare că, în ultimii ani, au fost debran-șări masive, deși cifrele RADET sunt mult mai optimiste. Așa se face că, din ianuarie 2010 și până în decembrie 2014, peste 7.000 de familii au optat pentru un sistem individual de încălzire. Din acest total, numai anul trecut au fost realizate peste 1.700 de debranșări, cu aproape 30 la sută mai multe față de anul 2013. 


Facturi mai mari pentru vecini 
Conducerea RADET susține însă, că debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare nu este cea mai bună soluție. Orice întrerupere în acest sistem duce la probleme mari în calculul consumului pen-tru cei rămași în rețea, dar și la creșterea consumului de energie termică la vecinii cu pereți comuni. În cazul în care cel debranșat nu își va încălzi deloc apartamentul sau va menține o temperatură mică, vecinii rămași în sistemul de termoficare vor consuma mai multe gigacalorii pentru a ajunge la o tem-peratură optimă și, automat, vor avea facturi mai mari la întreținere. 


"În blocurile unde nu sunt deconectări, totul este în regulă, iar facturile sunt decente. Problemele apar în blocurile în care numărul deconectărilor este considerabil", explică directorul RADET, Liviu Popa.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Daca radet cta merge asa prost, d-nu Popa de ce e tinut acolo de atatia ani ?
5 iunie 2015
Nu sunteti pusi pe viata intr-o functie

D-nu Popa si d-nu Fagadau, de ce nu luati masuri pt scaderea costului Gcal, ca nu sunteti pe functii ca sa va vaitati, ci ca sa GASITI solutii. Daca nu sunteti in stare, eliberati posturile(management defectuos) si lasati alte persoane care poate vor gasii SOLUTII.

Lucian
5 iunie 2015
Interese

RADET,continua sa minta si sa faca totul pt a nu te debransa.Au o organigrama stufoasa ,ce se reflecta in costul gcal.(printre cele mai scumpe din tara ).Economia de piata te lasa sa alegi ce este mai bun pt.tine ,la preturi decente .Culmea ca ei se opun gazelor,dar marea majoritate din consiliul de administare au centrale pe gaze acasa .

zoro
5 iunie 2015
mancati kkt dlor de la Radet

Știți ca o luați in brațe cu debransarile si puneți bete in roatevla greu. Si ca sa fie treaba buna stârniți vecinii unii împotriva altora astfel încât cei carebraman branșați sa ii încurce din oftica sau grija a acostărilor pe cei cu gaze. Pai bai rataților, daca pun gaze obfac pt ca am banii dee investite si clar i sa încălzesc cum trebuia apartamentul. Dar pt căldură transmisa de pereții meivunuia care se încălzește cu voi ce se întâmpla ? Cine ma apreciază ? Deci transferul de căldură se face doar d la cel branșat cu Râset către apartamentele cu gaze, nubsi invers. Ca sa se vadă ce mincinoși ordinari sunt ei. Vin cu debransarea catvde curând, va doresc falimentul. Când o secretară are aproape 3000 lei salariul, clar nu la bunăstarea mea si la confortul meu va sta capul. Mincinosilor

moi
5 iunie 2015
debransare !!!

ne vom debrabsa cu totii in curand, asta o stiti si voi, sa vedem ce mai faceti atunci!!

n
5 iunie 2015
h

Ca de obicei suntem niste dobitoci lasand-une aburiti de hotii orasului.De ce nu ne unim prin Asociatiile de proprietari sa-i dam in judecata?Economia de piata spune ca imi aleg cum vreau disribuitorul,de ce sa platesc cand vreau sa plec de la un distibuitor hot?Toate taxele pe care le pun la debransare sunt ilegale si abuzive.Ceva dosare penale?

zuzu
5 iunie 2015
debransare

aveti dreptate dragi constanteni toti o sa ne debransam , de la RADET. taxele sunt abuzive ,apartamentele cind le-am cumparat nu am semnat niciun contract cu RADETU , ca si cu ENELU,ASA CA .........LA BUCI de ce nu intra PROCURORII DE LA ,,DNA'' PE CEI DE LA RADET ,LE ESTE FRICA

Stela
5 iunie 2015
Proiect

Succesul vine prin aplicarea puterii, iar puterea e obținută prin cooperarea cu alte persoane. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Arabu
5 iunie 2015
Nesimtire

"In blocurile unde nu sint deconectari , facturile sint decente !!!???!! Declara directorul interimar Liviu Popa, declaratie de dispret la adresa constanteanului beneficiar de serviciile RADET. Dosarul pentru debransare impus de RADET, impune multe abuzuri si piedici ce contravin legii , ex legea 230 combatuta prin hotarire definitiva de ICCJ Bucuresti, nr.6351/2013, alte abuzuri, proiectul de debransare !!!?? ! Legea 325/2006, specifica un nr. mic de documente , dar este calcata in picioare si invocata numai cind este in favoare hotilor de la RADET, dosarul de debransare cerut contine peste 30 de pagini!!!! In concluzie debransati-va ilegal , nu aveti niciun contract cu RADET-ul .

cta
5 iunie 2015
cu toata inima

va doresc sa reusiti sa va debransati,in doua ierni am amortizat 70% din investitia cu racordarea la gaze inclusiv cheltuielile uzuale de intretinere.Trebuie sa fi nebun sau sa ai pomana de la primarie sa mai ramai bransat la radet

ath
5 iunie 2015
Un oras fara primarie

Repet,toata dezordinea asta a plecat din primarie.Primarul/primaria trebuia sa unifice/sa controleze sistemele de incalzire la toate blocurile din oras,asa cum a invatat sa numere sipcile din gardul meu.Primarul avea datoria sa inceapa cu reabilitarea termica a locuintelor(inclusiv arhitectura,uniformizare fatade cladiri,etc)-conform legii.In faza a 2-a,primaria trebuia sa sprijine/sa dirijeze constructia de centrale termice de cartier/sau de bloc/sau de scara,sau RADET,in functie posibilitatile tehnico-economice.Acum este tarziu.Banii aruncati an de an pe subventii ajungeau pentru reabilitarea termica.Mazare a preferat in schimb sa sponsorizeze risipa de energie.A da subventie la un apartament cu probleme termice este o crima.Numai pentru abuzul asta ar trebui arestat acest fost primar "bun organizator",cum au spus sefii lui.Nu va scapa cu scuze,va trebui sa plateasca atat Mazare cat si "echipa" lui.In urma lor a ramas un dezastru.Sfarsitul sistemului centralizat va fi dureros.Tineti-va la distanta ca se lasa cu capete sparte sau riscati sa stati o iarna/doua fara caldura in casa.Vor ramene racodati la RADET numai cei care primesc ajutoare de la primarie(vezi transportul in comun).Sa vedem de unde are primaria asa de multi bani.Restul, ne vom incalzi cu scrisorile lui Mazare,bune de aprins surcelele din soba.Pun pariu ca Mazare are asa de mult tupeu incat va scrie o carte despre avantajele incalzirii cu centrale termice individuale sau despre viitorul luminos.Pe moment,incalzirea cu centrale termice individuale este mai avantajoasa numai pentru simplul fapt ca cetateanul isi regleaza singur temperatura in functie de buzunar si de necesarul din casa lui-chiar daca se dubleaza pretul gazelor.Sa aprindem o lumanare pentru RADET Constanta.Salutari,Mazare !

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7037 secunde