Închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat. "Noile măsuri fiscale ne bulversează!"

1088
4
Închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat.

Articole de la același autor

Măsurile fiscale luate în acest an, multe dintre ele fără consultarea mediului de afaceri, sunt factor de presiune și frustrare pentru antreprenori. 


"Ultima propunere legislativă, referitoare la pedeapsa cu închisoarea de la un an la șase ani pentru nereținerea, neîncasarea, reținerea și neplata impozitelor și contribuțiilor în cel mult 30 de zile de la scadență este încă o dovadă de lipsă de respect față de cei care creează locuri de muncă și contribuie la creșterea economică, susținând bugetul de stat cu milioane de euro anual", sunt de părere reprezentanții mediului de afaceri. 


"Suntem considerați infractori. În loc să apară măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal să propui închisoare pentru patronul care a întârziat plata a câțiva lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proporțional cu gravitatea infracțiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu știe, ori se preface că nu știe cum funcționează o afacere. Noile măsuri fiscale sunt ca o avalanșă pentru mediul de afaceri, ne bulversează și ne afectează", este de părere Alin Burcea, CEO-ul uneia dintre cele mai mari agenții de turism din țară. 


Mediul de afaceri cere reducerea poverii fiscale cu salariile 


Potrivit acestuia, așteptările de la autorități sunt cu totul altele. E nevoie de măsuri pentru stimularea creșterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile, rezolvarea crizei de personal. În turism și industria hotelieră, lipsa personalului calificat a devenit acută. 


"Industria hotelieră are nevoie de bucătari, ospătari, recepționeri, nu mai avem școli de meserii și nu înființăm unele. Angajații școliți la locul de muncă sunt greu de păstrat când în străinătate câștigă mult mai bine. În agențiile de turism, ca să ne păstrăm angajații, derulăm programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante pe an", mai precizează administratorul. 


Acesta spune că, în lipsa unor măsuri fiscale care să stimuleze angajatorul să ofere salarii cât mai mari, patronii și-au pierdut mulți din angajați, tentați să plece în străinătate, unde pot duce un trai decent. 


"Dacă vrei să îți crești business-ul, trebuie să ai angajați mulțumiți și longevivi în companie, iar asta se face numai prin atenție și investiție constantă în calificarea lor, prin cursuri și infotripuri și prin crearea unei culturi organizaționale și a unui mediu de lucru în care să le facă plăcere să trăiască, să muncească, nu doar să-și bifeze task-urile", mai completează Alin Burcea. 


Comentează știrea

Mesterul
20 decembrie 2017
Manole

Oare sunt ministrii actuali altceva decat paiațe ale partidului de infractori alesi ? Turism? Economie? Mediu de afaceri? ... De un an nici nu exista... Nu-i bai ca nu exista ca ministri nici celalti 25 de figuranti din guvern, unii mai sarguinciosi in a-l copia pe Dragnea, altii mai cu treaba la facebook...

Tara bolsevicilor
20 decembrie 2017
Ca la nebuni

Pe de o parte,Dragnea si Tariceanu tipa ca s-au saturat de "statul politienesc" si denunta Statul Paralel,adica statul securistilor statul care-i baga pe bolsevici la puscarie.Pe de alta parte,tot ei sustin legi pentru pedepsa cu inchisoare a celor care au datorii la stat.Doi idioti ametiti.

Pensionar
20 decembrie 2017
Neplata cun INTENTIE

" Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani neretinerea sau neincasarea, retinerea si neplata ori, dupa caz, incasarea si neplata, in tot sau in parte, cu intentie, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege." Neplata CU INTENTIE , domnilor ! Deci daca nu are bani si nu plateste este FARA INTENTIE , adica nu este infractiune !!!

Pi si pidi
24 decembrie 2017
Mistocarul

Caz real..cunosc persoana care a lucrat vreo 5 ani la o fabrica de ulei floarea soarelui in loc. Ramnicu de Jos-nu mai exista fabrica- si nu are nimic trecut in Cartea de munca !!. Probabil ca in acce[tiunea unnora ,era bine !!!! Intrebare: daca ar disparea tractoarele(gipanurile) ,cu cat ar creste salariile angajatilor ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0735 secunde