Vești bune pentru mămici

Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește la 85 la sută din salariu

278
Indemnizația pentru creșterea copilului  ar putea crește la 85 la sută din salariu - indemnizatiecopil-1340901397.jpg
Începând cu luna septembrie, mămicile ar putea să primească o indemnizație pentru creșterea copilului în valoare de 85 la sută din venitul realizat în ultimele 12 luni. Anunțul a fost făcut joi, 28 iunie, de către Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

"Cred că revenirea indemnizației pentru creșterea copilului la 85% din salariu va avea loc în septembrie, dar vom încerca mai devreme dacă va fi o sesiune parla-mentară extraordinară. Eu aș putea spune că, sigur, în septembrie se va întâmpla acest lucru", a declarat ministrul Muncii.

Aceasta a subliniat că plafonul va rămâne la 3.400 lei, dar se va mări procentul mamelor care vor obține creșteri ale veniturilor din această indemnizație. Mariana Câmpeanu a mai arătat că "mamele care au salarii foarte mari se și întorc foarte repede la muncă".

Pe lângă amendamentul revenirii indemnizației pentru creș-terea copilului la 85% din salariu, a mai fost propus și un amendament care se referă atât la opțiunea pentru concediul de un an pentru creșterea copilului, cât și la situația concediului cu durata de doi ani.

În ceea ce privește plafoanele indemnizației pentru creșterea copilului, acestea se vor menține la nivelul actual: plafon minimal de 600 lei, plafon de 1.200 lei pentru opțiunea concediului de un an și de 3.400 de lei pentru concediul de doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4275 secunde