INFORMARE ANM. CANICULĂ și DISCONFORT TERMIC în DOBROGEA, până VINERI

585
INFORMARE ANM. CANICULĂ și DISCONFORT TERMIC în DOBROGEA, până VINERI - canicula001374666210-1376465640.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă pentru toată țara.  Astfel, în intervalul 14 august, ora 10,00 - 16 august, ora 06,00, întreaga țara se va confrunta cu disconfort termic, caniculă și instabilitate atmosferică.


Astăzi vremea se menține caniculară în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și al Banatului, zone în care disconfortul termic va fi accentuat. În aceste regiuni se vor înregistra frecvent temperaturi maxime în jur de 35 de grade, iar în Lunca Dunării de 37 de grade.




Joi, 15 august, disconfortul termic se va menține ridicat în Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice vor fi de 34...36 de grade.


Totodată, începând din după-amiaza zilei de miercuri, 14 august și până în dimineața zilei de vineri, 16 august, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse la munte, dar și în centrul, nordul, nord-estul și sud-vestul teritoriului și pe spații mai restrânse în celelalte zone. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 30...35 l/mp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Pagina a fost generata in 0.2803 secunde