Ce mâncăm în zilele caniculare

113
Ce mâncăm în zilele caniculare - mancarecanicula-1375712344.jpg

Articole recomandate

Atunci când termometrul depă-șește 40 de grade la umbră, parcă este prea cald și pentru a mânca. Totuși, nu trebuie să uiți de ali-mentația sănătoasă nici în aceste zile caniculare! Este simplu să te hrănești sănătos cu un minim de efort și timp petrecut în bucătărie dacă urmezi sfaturile noastre. Îți garantăm că aceste idei te vor menține în formă pe toată durata caniculei!

Alimentația ideală pentru zilele caniculare

Este important ca în aceste zile să iei mese cât mai ușoare și mai dese și să eviți senzația de saturație. Cel mai bine este să mănânci până când te simți 80% sătul, apoi să mai iei o masă sau o gustare lejeră, peste aproximativ trei ore. Așa cum am spus și mai sus, este vital să bei mai multă apă ca de obicei, însă, chiar dacă ți-ar plăcea să fie rece ca gheața, ideal este să o consumi cu 2-3 grade mai rece față de temperatura camerei - deci nu direct de la frigider.

Evită pe cât posibil consumul de alimente sau băuturi bogate în zahăr, întrucât cresc riscul de a te deshidrata. Poate simți că o băutură carbogazoasă rece, cu mult zahăr te-ar răcori imediat, însă adevărul este că mai bine ca un pahar cu apă sau ceai rece nu te hidratează nimic. Nici alimentele cu multe grăsimi sau alimentele procesate nu sunt o opțiune bună pentru zilele caniculare, așa că stai departe de fast food, pizza sau mezeluri.

Include în meniul tău zilnic ali-mente cu rol de hidratare. Datorită conținutului bogat în apă, aceste alimente îți vor suplimenta orga-nismul cu lichide benefice în această perioadă caniculară. Din meniul tău nu trebuie să lipsească pepenele roșu, salata verde și roșiile. Consumate proaspete, aceste trei alimente sunt esențiale într-un meniu de vară fierbinte.

Pentru cei mici, dar și pentru tine, poți pregăti gustări reci, bruschete cu roșii mărunțite, busuioc și ulei de măsline sau cubulețe de pe-pene roșu sau galben înghețat. Chiar dacă este caniculă organis-mul tău are nevoie de o alimentație echilibrată, care să includă lactate degresate, grăsimi bune provenite din nuci, fistic sau ulei de măsline extravirgin, legume și fructe proas-pete și, nu în ultimul rând, multă apă.

(sursa:www.slabsaugras.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Pagina a fost generata in 1.169 secunde