Mese pline de energie
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Te-ai întrebat vreodată cum reușesc unii oameni să-și înceapă ziua când se crapă zorile, cu entuziasm și energie, fără să consume o ceașcă de cafea?
Iar dacă ai avut probleme cu somnul, cu siguranță i-ai invidiat pe cei care pot să adoarmă imediat ce pun capul pe pernă. Află că secretul lor este o alimentație corectă și sănătoasă.
O soluție simplă: carbohidrații complecși
Carbohidrații sunt sursa primară de energie pentru corpul tău și este important să știi pe care trebuie să-i incluzi în dietă și pe care să îi eviți. Carbohidrații complecși se regăsesc în cerealele integrale, leguminoase, nuci și semințe. Aceștia reglează nivelul zahărului din sânge, iar tu nu vei mai simți nevoia de ronțăit sau fluctuații de energie.
Carbohidrații simpli pot fi naturali și rafinați. Cei naturali se găsesc cu precădere în fructele și legumele proaspete și sunt soluția ideală pentru momentele în care ai nevoie de un plus rapid de energie.
Biscuiții, prăjiturile și orice produs care conține făină albă și zahăr sunt o sursă bogată de carbohidrați simpli rafinați. Pentru a menține glicemia (și nivelul tău de energie) în parametri normali, consumă-i doar ocazional.
Importanța micului dejun
De obicei, oamenii sar peste micul dejun pentru că au impresia că așa vor reuși să slăbească. S-a demonstrat prin mai multe studii că cei care își alocă timp pentru un mic dejun sănătos nu mai au tendința să ronțăie biscuiței și alte prostii. În plus, aceștia sunt mai atenți la ceea ce mănâncă pentru că nu mai resimt foamea la fel de rău. De aceea, este foarte important să nu te duci la supermarket cu stomacul gol.
Pregătește-ți rețete bogate în carbohidrați complecși cărora le poți alătura și o porție de proteine.
Porții mici și dese
Spune cinstit, de câte ori ți s-a făcut somn după ce ai terminat de mâncat un prânz copios? Preparatele bogate în carbohidrați, grăsimi și zaharuri îți încetinesc metabolismul și te fac să te simți letargic. Explicația este că, în momentul în care începi să mănânci, creierul tău trimite semnale corpului să aibă un ritm mai lent ca să se pregătească pentru digestie. Cu cât vei mânca mai mult, cu atât sistemul digestiv va avea mai mult de lucru, iar tu vei avea mai puțină energie.
Pentru a evita astfel de situații, ține mereu la îndemână punguțe cu gustări sănătoase: bastonașe de morcovi, felii de măr, 1-2 banane, semințe, nuci, iaurt și fructe uscate.
O soluție rapidă
După cum știi, e foarte greu să faci schimbări majore într-o perioadă scurtă de timp așa că va trebui să exersezi până vei ajunge la un stil de viață sănătos. În momentele când te simți lipsit de energie și ți se face foame, nu da gata o ciocolată întreagă. Alege în schimb un suc de portocale proaspăt, smoothie cu fructe de pădure, biscuiți cu cereale și biluțe energizante cu fructe uscate.
(sursa:www.goodfood.ro)
Iar dacă ai avut probleme cu somnul, cu siguranță i-ai invidiat pe cei care pot să adoarmă imediat ce pun capul pe pernă. Află că secretul lor este o alimentație corectă și sănătoasă.
O soluție simplă: carbohidrații complecși
Carbohidrații sunt sursa primară de energie pentru corpul tău și este important să știi pe care trebuie să-i incluzi în dietă și pe care să îi eviți. Carbohidrații complecși se regăsesc în cerealele integrale, leguminoase, nuci și semințe. Aceștia reglează nivelul zahărului din sânge, iar tu nu vei mai simți nevoia de ronțăit sau fluctuații de energie.
Carbohidrații simpli pot fi naturali și rafinați. Cei naturali se găsesc cu precădere în fructele și legumele proaspete și sunt soluția ideală pentru momentele în care ai nevoie de un plus rapid de energie.
Biscuiții, prăjiturile și orice produs care conține făină albă și zahăr sunt o sursă bogată de carbohidrați simpli rafinați. Pentru a menține glicemia (și nivelul tău de energie) în parametri normali, consumă-i doar ocazional.
Importanța micului dejun
De obicei, oamenii sar peste micul dejun pentru că au impresia că așa vor reuși să slăbească. S-a demonstrat prin mai multe studii că cei care își alocă timp pentru un mic dejun sănătos nu mai au tendința să ronțăie biscuiței și alte prostii. În plus, aceștia sunt mai atenți la ceea ce mănâncă pentru că nu mai resimt foamea la fel de rău. De aceea, este foarte important să nu te duci la supermarket cu stomacul gol.
Pregătește-ți rețete bogate în carbohidrați complecși cărora le poți alătura și o porție de proteine.
Porții mici și dese
Spune cinstit, de câte ori ți s-a făcut somn după ce ai terminat de mâncat un prânz copios? Preparatele bogate în carbohidrați, grăsimi și zaharuri îți încetinesc metabolismul și te fac să te simți letargic. Explicația este că, în momentul în care începi să mănânci, creierul tău trimite semnale corpului să aibă un ritm mai lent ca să se pregătească pentru digestie. Cu cât vei mânca mai mult, cu atât sistemul digestiv va avea mai mult de lucru, iar tu vei avea mai puțină energie.
Pentru a evita astfel de situații, ține mereu la îndemână punguțe cu gustări sănătoase: bastonașe de morcovi, felii de măr, 1-2 banane, semințe, nuci, iaurt și fructe uscate.
O soluție rapidă
După cum știi, e foarte greu să faci schimbări majore într-o perioadă scurtă de timp așa că va trebui să exersezi până vei ajunge la un stil de viață sănătos. În momentele când te simți lipsit de energie și ți se face foame, nu da gata o ciocolată întreagă. Alege în schimb un suc de portocale proaspăt, smoothie cu fructe de pădure, biscuiți cu cereale și biluțe energizante cu fructe uscate.
(sursa:www.goodfood.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 06 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Marţi, 06 August 2013
Joi, 01 August 2013
Joi, 01 August 2013
Joi, 01 August 2013
Joi, 01 August 2013
Marţi, 30 Iulie 2013