Mai puține gustări sărate pentru copii

71
Mai puține  gustări sărate pentru copii - sfaturipractice-1375712194.jpg

Articole recomandate

Copiii adoră gustările sărate, dar cei care mănâncă trei sau mai multe gustări sărate pe săptămână sunt mai predispuși să sufere de astm. Pentru că urmează vacanța de Paști, încearcă să înlocuiești gustările cu popcorn făcut în casă, fără zahăr sau sare adăugată, sau cu grisine nesărate servite cu sosuri și legume.

Combinând proteine cu carbohidrați, alegi o modalitate sănătoasă de a mânca. Alimentele cu proteine (pește, carne, lactate, nuci, leguminoase) se digeră într-un interval mai lung, ceea ce face să ne simțim sătui mai mult timp; combinate cu carbohidrați (pâine, orez, paste), ele stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Astfel se menține o greutate sănătoasă și se îmbunătățesc nivelul de energie și concentrarea. Încearcă:

La micul dejun alege....

- cereale integrale sau musli fără zahăr, servite cu iaurt sau lapte

- cereale cu amestec de semințe și iaurt

- amestec de cereale cu iaurt și afine

Înlocuiește pâinea pe care o mănânci de obicei

Toate produsele din cereale integrale, inclusiv pâinea integrală, ajută la reducerea riscului de boli de inimă, însă cele din secară sunt și mai benefice. Secara este bogată în elemente numite lignani, care protejează împotriva anumitor tipuri de cancere și pot atenua simptomele menopauzei. Secara are de asemenea indice glicemic mic, deci este o alegere mai bună pentru diabetici și pentru cei care vor să slăbească din moment ce își eliberează energia mai încet, ceea ce duce la evitarea unei creșteri abrupte a nivelului de insulină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Diverse : Roșiile false din piețe
Pagina a fost generata in 0.4893 secunde