Alimente pe care să le eviți ca să nu te balonezi

354
Alimente pe care să le eviți ca să nu te balonezi - alimenteevitatplaja-1375712283.jpg

Articole recomandate

După ce ai muncit luni de zile pentru a obține abdomenul plat mult visat, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te alegi cu burtica umflată la plajă. Alege-

rile alimentare pe care le faci reprezintă cauza principală a balonării și, cum vara ai tendința să uiți de restricțiile alimentare și cedezi în fața tentațiilor, ai șanse destul de mari să-ți simți abdomenul prea plin. Iată ce alimente ar trebui să eviți când mergi la plajă, pentru a fi sigură că nimic nu-ți sabotează silueta.

Cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți pot fi mica ta plăcere vinovată, însă dacă vrei să eviți balonarea, ar fi bine să le reziști. Toate alimentele prăjite, inclusiv delicioasele gogoși pe care le cumperi pe plajă, favorizează instalarea balonării, deoarece procesul de digestie este lent și greoi. Când digestia întâmpină dificultăți, apare senzația de stomac prea plin, iar burtica începe să capete noi dimensiuni.

Alimentele picante

Oricât de mult ți-ar plăcea să consumi o porție de chili con carne la masa de prânz, trebuie să știi că aceasta ți-ar putea provoca balonare. Alimentele picante stimulează producția de acid în stomac, iar senzația de stomac umflat se instalează rapid. Când mergi la plajă, îți sugerăm să eviți mâncărurile picante cu ardei iute, boia iute, muștar iute, usturoi, piper negru, sos iute de roșii și alte astfel de condimente.

Băuturile carbogazoase

Alege apa plată în locul băuturilor carbogazoase, dacă vrei să te simți în largul tău în costum de baie. Băuturile acidulate cu care te răcorești pe plajă nu fac altceva decât să îți umple rapid stomacul și să-ți dea senzația că abia mai poți respira.

Să nu mai spunem că, în acest caz, apar eructațiile stânjenitoare.

Chipsurile și gustările sărate

Gustările sărate produc balonare, dar în același timp favorizează retenția apei în organism, ceea ce înseamnă că vei avea un nivel mai mic de energie și un aspect mai pufos al corpului. Evită chipsurile și celelalte gustări sărate, dacă vrei să-ți menți abdomenul plat la plajă. (www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Diverse : Roșiile false din piețe
Pagina a fost generata in 0.5951 secunde