Veterinarul pe recepție

Unde ții porcușorul de Guineea pe caniculă

56
Unde ții porcușorul de Guineea pe caniculă - 1augporcusorguineeab-1375371629.jpg

Articole de la același autor

"Am doi porcușori de Guineea din iarnă, n-am avut probleme cu ei până să dea căldura. Nu le place deloc soarele, dar stau la garsonieră și nu știu cum să-i protejez, că par chinuiți. Aș putea să-l izolez în baie, că nu are geam… Felicia".

v v v

Doamnă Felicia, da-că aveți posibilitatea, Gheorghiță Mureșa-nu, medic veterinar nu vă recomandă să izo-lați animăluțele și nici să le… cazați, pe cani-culă, într-un loc mai în-tunecos. Tot ce trebuie să faceți, pentru ca porcușorii de Guineea să se simtă în largul lor este să-i feriți de lumina puternică a soarelui.

Cât privește temperatura camerei, aceasta ar trebui să fie cuprinsă între 16 și 20 de grade. Dacă aveți aparat de aer condiționat, puteți avea în vedere acest lucru. Pe de altă parte, porcușorul este sensibil și la frig, curent și umezeală, deci trebuie să-i creați un mediu echilibrat de viață. Totuși, se simte mai confortabil la o temperatură mai scăzută, decât pe caniculă. Totul, din cauză că nu dispune de glande sudoripare, iar organismul lui este foarte sensibil la variațiile bruște ale temperaturii.

Important! Dacă, totuși, încăperea în care se află este sufocantă și nu aveți altă alternativă, puteți așeza în cușcă două sticle cu apă ținute în prealabil la congelator. De asemenea, o placă de gresie ceramică pusă în cușcă poate răcori un pic atmosfera.

Și alimentația trebuie să fie bogată în lichide, iar apa trebuie schimbată mai des, pentru a nu se deshidrata.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4656 secunde