Ce recomandări de caniculă face DSP, constănțenilor

65
Ce recomandări de caniculă face DSP, constănțenilor - calduramarecaniculahipertensivgr-1375174206.jpg

Articole de la același autor

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide ( între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.




Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.


În această perioadă, medicii recomandă consumul alimentelor proaspete din magazinele care dispun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor usor perisabile.


Nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeina sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.


Aerul condiționat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală


Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2151 secunde