INS face publice rezultatele recensământului populației cu trei luni înainte de termenul stabilit

122
INS va prezenta în luna iulie rezultatele finale privind recensământul populației efectuat în 2011, cu trei luni mai devreme decât termenul inițial, iar datele vor fi analizate și discutate cu o comisie de experți. Anunțul a fost făcut de președintele instituției, Tudorel Andrei.

"Putem anunța rezultate finale ale recensământului populației și locuințelor în cursul lunii iulie și nu octombrie (...) Vom avea rezultate finale în condiții normale. Nu vreau să vă așteptați la rezultate spectaculoase, ci la rezultate clare, care să fie comunicate de o manieră transparentă societății civile și mass-media", a spus Andrei.

El a precizat că INS a decis constituirea unui grup de experți pe demografie și comunicare, având ca scop o evaluare corectă din punct de vedere metodologic, dar și asigurare unei comunicări corecte pentru cei care vor utiliza datele privind recensământul populației.

"Este vorba de experți de primă mână, personalități puternice care nu vor accepta niciun compromis. Am acceptat acest risc de a avea o discuție științifică și onestă cu acești specialiști pentru a putea livra în iulie date finale corecte și acceptate", a adăugat Andrei.

El a arătat că finalizarea recensământului este prioritatea INS, întrucât de maniera în care sunt primite și acceptate rezultatele finale depinde și cum va fi perceput în societate statutul statisticii și al statisticienilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4228 secunde