INS: Marea majoritate a românilor nu reuşesc să lege prietenii ori să discute lucruri personale cu colegii de muncă

350
INS: Marea majoritate a românilor nu reuşesc să lege prietenii ori să discute lucruri personale cu colegii de muncă - prietenipikistcom-1698343349.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulţi dintre noi merg zilnic la serviciu, dar nu reuşesc să lege prietenii ori să discute lucruri personale cu colegii. Sunt informaţii făcute publice de Institutul Naţional de Statistică după întrebări la care au răspuns 8 milioane de oameni.


66,3% dintre cei care au răspuns la întrebări au declarat, în ancheta făcută de Institutul Naţional de Statistică, că petrec “puţin din timpul de lucru sau chiar deloc” pentru a discuta cu colegii din firmă. Iar procentul scade treptat de la 17% pentru grupa de vârstă 25-34 de ani, la 10,1% la angajaţii care au între 65 și 74 de ani. Sub acest procent se situează doar cei foarte tineri, până în 24 de ani.


Angajat: “E o relație strict profesională, doar de colegi. Chestiile de acasă rămân acasă, chestiile de munca rămân la muncă”.
Reporter: Și ce anume discuți cu ei la muncă?
Angajat: ”Cu unii mai vorbesc, cu alții nu, doar chestii profesionale. Nu vii cu supărările de acasă la muncă și nici invers nu e prea bine”, relatează stirileprotv.ro


Sociologii spun că aceste obiceiuri au legătură cu modul în care am fost crescuți și învățați, deşi comunicarea ar trebui să fie un lucru benefic, mai ales la locul de muncă.


Gelu Duminică, sociolog: “O teorie total greșită pentru că suntem împachetați cu problemele de acasă și la muncă. Suntem obișnuiți să spunem că celălalt e posibil să ne influențeze nu neapărat în bine, că celălalt ne este dușman și ne poate critica. Comunicarea este fundamentală pentru om pentru că omul este animal social și în momentul în care mintea și sufletul lcurează împreună lucrurile bune se întâmplă. Noi considerăm că la muncă avem nevoie doar de minte, greșit, ele lucrează împreună”.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4491 secunde