Inspecția Muncii. Record de amenzi și persoane depistate muncind la negru

94
Inspecția Muncii. Record de amenzi și persoane depistate muncind la negru - lucratorischelaizolatieexterioar-1370950916.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Muncii a înregistrat, săptămâna trecută, un record în urma controalelor dintr-o săptămână: amenzi de circa 3,5 milioane de lei și 433 persoane depistate fără contracte individuale de muncă. Au fost aplicate amenzi de 3.475.600 de lei, în urma unor acțiuni de control de verificare a prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. În total, au fost depistate 433 de persoane care lucrau fără forme legale.




În domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 2.543 controale și s-au aplicat amenzi în valoare de 2.634.600 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.960.000 de lei în urma a 2.415 controale. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 15 propuneri de cercetare penală. Pentru 95 de persoane fizice s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Dintre acestea 35 de persoane sunt din județul Bihor, 19 din Ialomița și 13 din Iași.


În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 1.956 de controale și s-au aplicat amenzi în valoare de 841.000 de lei. La șapte angajatori s-a dispus oprirea din funcțiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru 12 angajatori s-a dispus sistarea activității. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 17 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5627 secunde