Inspectorii de muncă iau la puricat service-urile, spălătoriile auto și vulcanizările

317
1

Până la sfârșitul lunii mai, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța efectuează, zilnic, controale în service-urile, spălătoriile auto și vulcanizările. Verificările se desfășoară în cadrul campaniei naționale privind respectarea prevederilor de securitate și sănătate în muncă în societățile care desfășoară activități de întreținere și reparații autovehicule.
"Conform datelor statistice, un număr semnificativ de lucrători din țara noastră își desfășoară activitatea în domeniul reparării și întreținerii autovehiculelor. Cercetarea unor evenimente din acest domeniu a confirmat faptul că, în multe situații, nu sunt evaluate riscurile pentru securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, nu se iau suficiente măsuri de prevenire, neasigurându-se în acest fel un nivel minim de securitate și sănătate pentru lucrători, nu se asigură o instruire adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă pentru toți lucrătorii și nu se iau în considerare capacitățile lucrătorului în ce privește securitatea și sănătatea în muncă, atunci când li se încredințează sarcini", precizează directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.



Comentează știrea

un cetatean
9 mai 2012
Pentr I.T.M. Constanta

Ce face I.T.M.-ul Constanta , de ce nu verifica daca acesti "inspectori civici " ai lui Gigi Chiru, cu care acesta face " inspectii " prin Constanta, au carti de munca, cine ii plateste, din ce bani sau ai cui, unde sunt incadrati in munca si ce atributii au trecute in Fisa Postului ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5925 secunde