X

Jale în spital! Copiii bolnavi, internați și câte doi în pat

1688
Jale în spital! Copiii bolnavi, internați și câte doi în pat - copiibolnavi1-1548695080.jpg

Articole de la același autor

Gripa și virozele respiratorii au băgat în spital, luna aceasta, sute de copii, iar mulți alții au fost consultați și diagnosticați de către medicii de familie, ei fiind tratați acum la domiciliu. Pentru cei care au fost, însă, internați, situația a devenit tragică, întrucât paturile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța se dovedesc a fi, pe zi ce trece, tot mai neîncăpătoare. La acest moment, mămicile constănțene se plâng că s-a ajuns în situația în care, în unele saloane, sunt cazați chiar și câte doi copii în pat.

"Ieri dimineață ne-am externat, dar nu mai vreau să trec prin experiența trăită în spital. Am fost internată cu copilul zece zile și este groaznic. Spitalul este plin de copii bolnavi. Unul tușește, altul plânge sau țipă",

a declarat Andra P.

Și Angelica S. s-a internat în SCJU de câteva zile și de atunci așteaptă, de la o zi la alta să plece acasă, doar că răceala fetiței este atât de puternică, încât, cu greu a început să cedeze, chiar și la antibiotice. 


"Noi am fost mai norocoși, în sensul că cea mică nu a fost nevoită să împartă patul cu alt copil. Aseară am auzit, în schimb, asistentele, când voiau să aducă o canapea dintr-un cabinet medical, pentru a putea prelua alte două cazuri. Este foarte greu să stea în aceeași încăpere mai multe suflete și fiecare dintre acești micuți are o altă problemă: unii sunt răciți, alții au rotavirus etc. Nu este normal ca cei cu gripă și viroze să fie internați laolaltă cu ceilalți pacienți", a spus, speriată, o altă mămică.

De teamă, mulți părinți au preferat să nu își mai ducă ieri dimineață copiii la grădiniță. 


"La noi, la grădiniță, cei mici sunt controlați zilnic. Din păcate, unii dintre ei tușesc rău, le curge nasul și asistenta nu vede acest lucru ori nu vrea să vadă, așa că prefer să-l mai țin acasă câteva zile. Ne-am săturat de spital", a spus, la rândul său, Mioara G., mama unui copil în vârstă de cinci ani.


Situația devine și mai gravă cu cât accesul vizitatorilor în spital a fost limitat din cauza carantinei. În prezent, nu pot intra vizitatori decât în situații speciale și numai după ce au fost echipați cu halat, totoși și mască specială de protecție. Măsura a fost impusă prin ordin ministerial, pentru a evita răspândirea virusului gripal și a celorlalte afecțiuni respiratorii.

Ca urmare, dragi părinți, fiți foarte atenți la simptomele pe care le manifestă cei mici. Specialiștii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța spun că față de alte viroze respiratorii, gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații, durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7093 secunde