Jucăriile cu magnet, cu instrucțiuni la vedere

288

Articole recomandate

Producătorii și distribuitorii de jucării cu componente magnetice vor trebui să atașeze produselor, la vedere, etichete de avertizare asupra riscurilor pentru siguranța copiilor, potrivit unui ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a intrat în vigoare luni.
Etichetele vor conține mesaje în limba română, de tipul: "Atenție! Această jucărie conține magneți sau componente magnetice. Magneții care se lipesc unul de celălalt sau se atașează de un obiect metalic pot provoca accidente grave sau mortale prin ajungerea în corpul uman. Cereți imediat asistență medicală în cazul în care magneții sunt înghițiți sau inhalați".
Această decizie vine ca urmare a numărului crescut de accidente provocate de inhalarea sau înghițirea de către cei mici a componentelor de dimensiuni reduse, detașabile, ale jucăriilor. Procedeul de avertizare se aplică deja în toate statele membre UE, iar ANPC va demara și controale pentru a se asigura că ordinul emis luni este respectat.
La recomandarea ANPC, părinții ar trebui să citească atent etichetele jucăriilor și să verifice dacă acestea au marcajul de siguranța al Comisiei Europene. Mai mult, părinții ar trebui să se ferească să cumpere jucării deosebit de zgomotoase, jucării cu proiectile, cu vârfuri sau muchii ascuțite sau cu piese mici, detașabile, care ar putea fi înghițite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9867 secunde