Deși avem aproape 20.000 de șomeri

Concurs La AJOFM Constanța se fac cursuri numai pentru frizeri

725
La AJOFM Constanța se fac cursuri numai pentru frizeri - ac7a21c48f5833b33a5b606b2089e6a9.jpg

Articole de la același autor

Deși a început să mai scadă, numărul șomerilor este în continuare îngrijorător de mare. Potrivit statisticilor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, rata șomajului în țara noastră a ajuns la nivelul celei din anii 2003 sau 1996, 7,6%. Cu numai doi ani în urmă, ea era la jumătate, însă criza economică a dus la pierderea multor locuri de muncă, mii de salariați ajungând să îngroașe rândul șomerilor.
Pentru unii dintre aceștia singura posibilitate de a se mai angaja este reconversia profesională. ANOFM organizează, lunar, cursuri de pregătire în diferite meserii, considerate a fi dintre cele mai căutate pe piața muncii. În luna iulie sunt prognozate a participa la aceste cursuri 2.995 de persoane la nivel național. Cea mai mare parte dintre acestea s-au înscris pentru profesia de operator introducere, validare și prelucrare date, însă sunt șomeri care s-au arătat interesați și de meseriile de tâmplar universal, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, îngrijitor bolnavi la domiciliu, lucrător în comerț, asfaltator, agent de pază și ordine, asistent relații publice și comunicare, contabil sau bucătar. La Constanța, în mod surprinzător, singurul curs organizat luna următoare este pentru frizeri. Conform datelor ANOFM s-au înscris 18 persoane care vor să învețe această meserie.

178 de locuri de muncă
De asemenea, în săptămâna 18-24 iunie, agenția națională oferă peste 10.800 de locuri de muncă în întreaga țară. Cele mai multe sunt în București, Hunedoara, Cluj, Iași, Sibiu, Bistrița-Năsăud. Deși avem litoralul ca principal atu, județul nostru se situează printre codașe la oferte, cu numai 178 de job-uri propuse. Dintre acestea, 54 sunt pentru vânzător, 50 pentru vopsitor industrial, 10 pentru agent de asigurare, 9 pentru femeie de serviciu și 7 pentru lucrător comercial. Nu lipsesc însă nici ofertele pentru agenți de intervenție, bucătari, cameriste și ospătari sau chelneri.
La sfârșitul lunii mai, în județul Constanța erau înregistrați 19.518 șomeri, dintre care 13.156 primeau indemnizație, iar 9.351 sunt femei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1596 secunde