Șoferii RATC protestează

5541
Mai mulți șoferi sindicaliști ai RATC Constanța au protestat, ieri, timp de două ore, în fața regiei, solicitând un sediu și dreptul de a participa la negocierile contractului colectiv de muncă. Angajații RATC sunt supărați pe conducerea regiei că refuză să le mărească lefurile, acuzând-o, în același timp, că face investiții inutile.
"Am cerut sediu pentru sindicatul care a luat ființă în noiembrie 2009 și nici până acum Coiciu (n.r. Dumitru Coiciu - directorul RATC) nu ne-a dat un spațiu. Avem și o hotărâre judecătorească, dar pe care nu vrea să o respecte și spune că a contestat-o. Am mai cerut să ne oprească și nouă cotizația pe fluturașul de salariu, cum oprește și la celălalt sindicat, dar nu ne-a răspuns nimic. Suntem supărați și din cauza salariilor. Ni se spune că nu sunt bani, dar de ce nu se face ceva în legătură cu microbuzele, care ne folosesc nouă stațiile, ne iau călătorii. De multe ori nu putem nici să intrăm în alveole din cauza microbuzelor. La fel, se spune că nu sunt bani, dar s-au achiziționat GPS-uri pentru autobuze, pentru localizarea lor, să fie siguri că păstrăm distanța între autobuze pe traseu. Toate autobuzele de pe linia lui 5 au acum GPS-uri. Ce rost au? În țările mai dezvoltate, precum Germania poate, unde este o bandă specială pentru autobuze, mai merg, dar la noi? Vine sezonul estival, mai prindem un ambuteiaj, cum putem să respectăm distanța dintre autobuze?", a declarat, pentru "Cuget Liber", Sandu Antoci, membru fondator al Sindicatului Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe. Potrivit acestuia, protestatarii au înaintat conducerii regiei o scrisoare cu toate revendicările lor și au solicitat Primăriei Constanța aprobare pentru protest pe termen nelimitat, câteva ore pe zi, cu salariații care sunt în afara orelor de muncă.
Contactat telefonic, directorul RATC, Dumitru Coiciu, a precizat că a discutat cu sindicaliștii, a luat cunoștință de doleanțele lor și, în măsura în care legea îi va permite, le va onora. "Principala lor nemulțumire sunt salariile. Le-am spus că știu că sunt mici salariile, dar aceasta este posibilitatea regiei la momentul de față. Sediu nu le pot da deocamdată pentru că nu întrunesc numărul de membri de sindicat prevăzut de lege, adică o treime din angajați. Pentru a li se opri cotizația pe fluturașul de salariu, le-am cerut liderilor lista nominală cu sindicaliștii, pentru a ști cui să opresc, și nici până acum nu mi-au dat-o", a precizat directorul RATC.
În ceea ce privește GPS-urile de pe traseul autobuzului 5, Coiciu a spus că este vorba despre un program pilot, care nu a presupus niciun cost pentru regie, toată investiția fiind susținută de o companie de telefonie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3008 secunde