Asistenții sociali constănțeni ies în stradă la sfârșitul acestei lunii

5557
Asistenții sociali constănțeni ies în stradă la sfârșitul acestei lunii - 4a29978071cb35eeb495f3029c18d8fc.jpg
După ce li s-a tăiat un sfert din salariu, angajații Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au hotărât să iasă în stradă. Diminuarea semnificativă a lefurilor, ca măsură de economii la bugetul DGASPC, îi nemulțumește, considerând că măsura este abuzivă. Oamenii solicită intervenția autorităților locale și nu numai pentru a primi salarii decente.
Joi, 29 aprilie, angajații sindicaliști ai DGASPC Constanța vor demonstra în fața Prefecturii în dorința de a le atrage atenția guvernanților și reprezentanților Guvernului în teritoriu asupra situației din instituția unde lucrează. "Noi nu am participat la mitingul de ieri (n.r. joi, 15 aprilie) de la București, deoarece suntem afiliați la Federația Sindicatelor din Administrația Publică și aparținem de Blocul Național Sindical, dar vom demonstra în fața Prefecturii Constanța. Suntem într-o situație foarte dificilă și nu vrem decât să ne apărăm drepturile noastre", a declarat, pentru "Cuget Liber", liderul de sindicat din DGASPC, Angelica Mărgean.
Sindicatul a înaintat deja în instanță o acțiune prin care cere anularea măsurii conducerii instituției, iar prima înfățișare este programată pentru data de 30 aprilie. Reamintim că, începând cu luna februarie, peste 1.000 de salariați din Direcția pentru Protecția Copilului primesc salarii mai mici cu până la 28 de procente. Măsura a fost impusă de conducerea instituției din cauza bugetului insuficient acordat pentru anul în curs.
"Nu ni se pare normal ca să se facă economii tocmai din salariile noastre, mai ales că sunt foarte mici, încă la nivelul anului 2005, și că nu beneficiem, pe lângă salariul de încadrare, de niciun alt spor decât cel de sporul de vechime", a mai precizat Angelica Mărgean.
Nici funcționarii publici constănțeni nu au participat la protestul de ieri din Capitală. Purtătorul de cuvânt al sindicatului funcționarilor publici din Primăria Constanța, Antoaneta Dancu, a precizat: "Este posibil ca, la sfârșitul lunii, să organizăm o acțiune de protest în Constanța, dar deocamdată nu s-a hotărât nimic. Probabil că în zilele următoare se va decide modul în care vor proceda".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3669 secunde