Accesul în baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, blocat de muncitori români

1966
Accesul în baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, blocat de muncitori români - 5704685022daaceb6b972f5061abbbff.jpg
Mai mulți angajați ai unei firme subcontractoare care aduceau materiale de construcție la baza militară americană din localitatea Mihail Kogălniceanu au blocat cu mașini, ieri dimineață, accesul în zonă, fiind nemulțumiți că nu și-au primit banii datorați.
Potrivit administratorului firmei, Valentin Jiga, firma turcească care a preluat lucrarea la baza militară datorează firmei subcontractoare aproximativ 700.000 de lei pentru lucrările efectuate.
El a precizat că s-a întâlnit cu reprezentantul firmei turcești, dar și cu cei ai bazei militare și că protestatarii, transportatorii care au adus materiale de construcție în baza militară de la Kogălniceanu, nu vor pleca dacă nu își vor primi măcar jumătate din banii datorați.
Jiga a precizat că piatra, nisipul și combustibilul consumat au fost plătite din banii firmei de transporturi, urmând ca firma turcească să le achite sumele la finalizarea transporturilor, lucru care nu s-a întâmplat. Protestul de la baza americană de la Mihail Kogălniceanu s-a încheiat după aproximativ o oră, după ce firma din Turcia care a preluat lucrarea a dat asigurări protestatarilor de la firma subcontractoare că le va vira, în scurt timp, o parte din suma restantă.
Valentin Jiga a mai precizat că, în cazul în care nu va primi banii, vor trece la măsuri extreme, prin blocarea pe termen nelimitat a intrărilor în incinta bazei militare până la finalizarea conflictului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.471 secunde