Lapte praf contaminat cu Salmonella Enterica / Autoritatea Sanitar-Veterinară ne spune CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA

590
Lapte praf contaminat cu Salmonella Enterica / Autoritatea Sanitar-Veterinară ne spune CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA - 1lapteprafcost7530b-1513066913.jpg

Articole de la același autor

Lapte praf contaminat cu Salmonella Enterica. Autoritatea Sanitar-Veterinară spune că loturile nu au ajuns în țara noastră


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor se angajează să anunțe toate instituțiile competente despre situația loturilor de praf contaminat cu Salmonella Enterica.


"În data de 4 decembrie 2017, Punctul Național de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje din Franța a informat Comisia Europeană cu privire la contaminarea cu Salmonella Enterica a unei game de alimente cu destinație nutrițională specială (lapte praf formulă pentru bebeluși), produsă în Franța, informare care a fost încadrată de către Comisia Europeană la notificare de alertă", se arată într-un comunicat trimis de ANSVSA.


Informațiile primite până în acest moment de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin Punctul Național de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje din România (PNC SFAAF RO), arată că distribuția produselor contaminate s-a făcut către state terțe din Asia și Africa.


PNC SRAAF RO nu a primit nicio notificare oficială din partea Comisiei Europeane sau din partea structurii omoloage din Franța, cu privire la distribuția pe teritoriul României a produselor incriminate.


"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la prezența în România a acestor produse contaminate, ANSVSA a solicitat PNC SRAAF Franța și Comisiei Europene informații suplimentare, respectiv eventuale date despre reținerea oficială a loturilor incriminate pe teritoriul Franței sau eventuala distribuție a acestora pe teritoriul României. În urma acestei solicitări, PNC SRAAF Franța a comunicat către ANSVSA faptul că loturile incriminate și țările comunicate public de către autoritățile franceze sunt date preliminare și nu înseamnă că aceste produse contaminate au fost distribuite sau comercializate în aceste țări", precizează președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu. Ancheta la nivelul Franței, cât și la nivelul Comisiei Europene, este în curs de desfășurare.


În cazul în care Romania va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Franța, cu privire la o eventuală distribuție pe teritoriul național a acestor produse, ANSVSA va informa de îndată toate instituțiile competente pentru gestionarea și finalizarea în cel mai scurt timp a acestei situații, în vederea protejării sănătății consumatorilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2779 secunde