Spitalul Județean Constanța

Lăsată aproape să moară pe holurile spitalului, a fost umilită de medic: "Nu ai nimic, niciun infarct. Ești prefăcută!"

66631
19
Lăsată aproape să moară pe holurile spitalului,  a fost umilită de medic:

Articole de la același autor

"Caz revoltător la Constanța: viața unei constănțence de 47 de ani atârnă de un fir de ață, după ce a fost lăsată să zacă pe holurile Spitalului Județean Constanța timp de patru ore, deși a ajuns la urgen-ță după ce a suferit un infarct. Într-un final, după ce au consultat-o, medicii constănțeni au trimis-o de urgență cu elicopterul la un spital din București. Era prea târziu pentru ei să mai facă ceva". 




Toate acestea se întâmplau în urmă cu aproape doi ani, în Spitalul Județean Constanța. Pacienta - Vasilica S. a fost salvată până la urmă de medicii din Capitală și după săptămâni de spitalizare s-a întors acasă, la Constanța. A suferit atunci mai multe intervenții chirurgicale, i-au fost montate stenturi și a primit interdicția de la medici de a se reîntoarce la serviciu. Din păcate, Vasilica a trebuit, azi, să dea din nou piept cu sistemul sanitar din Constanța. Nevoită să facă un Test de efort pentru comisia medicală de pensionare pe caz de boală (recomandarea doctorului curant a fost ca acest Test să se facă musai în Spitalul Județean din cauza stării de sănătate precare a pacientei), femeia a fost pur și simplu dată afară din Spitalul Județean Constanța de medicul cardiolog Elena Tudor. Motivul: "Mi-a zis că mă prefac, că nu am avut niciun infarct și să mă duc la privat. Pur și simplu m-a umilit pentru că nu eram pacienta ei".



Test de efort în Spitalul Județean


După infarctul suferit în octombrie 2014, medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Însă și-a revenit, dar viața ei s-a schimbat radical. Nu mai are voie să facă nici cel mai mic efort, iar medicii i-au interzis să mai muncească. Drept urmare, a fost pensionată pe caz de boală, însă, zilele acestea, trebuie să se prezinte din nou în fața comisiei de pensionare pentru emiterea deciziei definitive. Printre alte documente, specialiștii i-au solicitat și rezultatele unui Test de efort. Medicul care o are sub observație i-a recomandat să facă acest Test în Spitalul Județean. "Dr. Vidican mi-a spus de la început să caut să fac acest Test în spital, deoarece starea mea de sănătate nu este bună. În caz că se întâmplă ceva în timpul Testului, să pot primi ajutor imediat, ceea ce în clinicile private ar fi mai greu", ne-a povestit Vasilica.

Deoarece din punct de vedere medical nu reprezenta o urgență medicală și nici nu se putea interna în spital, femeia povestește că, ieri dimineață, la recomandarea unei asistente, a urcat pe secția de Cardiologie așteptând-o pe dr. Tudor, cea care se ocupa de efectuarea acestui test. 


"Aveam nevoie să îmi facă o internare de o zi, câteva ore, fiindcă nu puteam face altfel acest test. Încă de la început, dr. Tudor mi-a vorbit foarte repezit. Asistenta m-a pregătit, m-a pus pe bandă și a început procedurile. Bineînțeles, am obosit foarte repede. Am avut infarct, am stenturi, pur și simplu mi s-a făcut rău. Dar asistenta continua să mă împingă de spate să continui. Atunci doamna dr. i-a spus să mă lase că o să cad din picioare. Iar de aici, a început totul, s-a enervat brusc. Pur și simplu, m-a umilit pentru că am avut tupeul să vin la ea. Dar la cine să mă duc? Aproape că m-au lăsat să mor o dată, chiar nu le pasă de oameni?", povestește pacienta.



"Nu ai nimic. Ia-ți hârtiile de aici!"


Vasilica spune că doctorița pur și simplu nu s-a uitat pe documentele ei medicale, spunându-i să-și ia hârtiile și să plece că oricum nu are nimic.


"«Până la urmă cum ai ajuns tu la mine, că nu ești pacienta mea. De ce trebuie să mă ocup eu de tine?» - m-a luat la rost. Mi-a spus să mă duc să mă interneze medicul meu. I-am povestit că doctorul care se ocupă de mine nu are ore în spital și nu are cum să mă ajute cu această problemă. Eu am nevoie de acest Test pentru comisie și nu am voie să îl fac decât în spital. Începuse să îmi vorbească nepoliticos, i-am spus că nu îi permit asta, să mă respecte așa cum o respect și eu. Abia îmi mai țineam plânsul, când vedeam cum îmi vorbește. Mi-am dat toate firele jos de pe mine și i-am spus: Nu mai stau aici să mă umiliți! În timp ce mă pregăteam să plec mi-a spus: «I-ați foile alea. Nici măcar nu ai nimic. Nu ai avut niciun infarct». Am simțit că o să cad din picioare: Doamna doctor, pe ce hârtii vă uitați dvs.? Cum puteți spune că mă prefac, că nu am avut niciun infarct? Am operații, m-au trimis de la Constanța în ultimul hal la București cu elicopterul. Vă rog să vă uitați ce scrie pe hârtiile mele! Mi-a pus dosarul în brațe și am plecat", a mai povestit Vasilica.


În cele din urmă, pacienta a fost nevoită, pe propria răspundere, să meargă la o clinică privată pentru a face acest Test de efort. Acolo, medicul cardiolog care i-a CITIT dosarul a constatat că, ținând cont de tratamentul pe care îl urmează, nu îi poate face Testul, fiindcă riscurile sunt foarte mari. "Aici chiar nu a fost vorba de bani. Pur și simplu medicul meu a insistat să fac acest Test în spital pentru siguranța mea. În plus, când am ajuns la policlinica privată, doctorul mai întâi mi-a citit fișele și mi-a spus clar că nu am voie să fac acest Test atâta timp cât iau tratamentul, fiindcă îmi poate pune viața în pericol. Dovadă că, dr. Tudor nici nu mi-a citit dosarul și mi-a pus, din nou, viața în pericol", a mai adăugat constănțeanca. 


v v v


Contactați telefonic, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Constanța nu au dorit să comenteze acest caz, recomandând însă pacientei să depună o sesizare scrisă. "Sunt proceduri standard. Se depune o reclamație scrisă, se ia numărul de la registratură, după care se va emite un răspuns oficial. Va trebui ascultate ambele părți, așa este normal", a declarat

dr. Bogdan Câmpineanu. 
 

Ce coincidență… În urmă cu doi ani, când aproape își dădea suflarea pe holurile Spitalului Județean fără ca cineva să se uite la ea, Vasilica a primit aceeași recomandare: să facă plângere scrisă. Și cu ce folos?


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cineva scarbit de inumanitatea acestor medici
2 august 2016
Tot despre scarba acestor dr.fata de oameni

Medicii din C-ta sunt niste jeguri umane,unii dintre ei..mama mea a fost acolo la o doamna proctolog,i-am uitat numele,care a consultat-o,a vazut ca are ceva,dar a trimis-o acasa cu tratamemt oentru hemoroizi..Intorcandu-se sa-i spuna ca sangerarea nu se opreste,ca nu e samnge rosu,(dupa asta tb.sa-si dea seamma),doamna doctor ii dadea alt tratament ptr hemoroizi.Cand mama a cerut sa faca o colonoscopie,a fost data afara,ca in caine"iesi afara,nu ai nimic"..ca sa aflam ca avea o tumora,cancer in stadiul 3,pe care d.na doctor a simtit-o la palpare,dar a preferat sa ii dea tratament pentru hemoroizi..luni de zile,timp in care boala ei progresa,ajungand pana in stadiul 3

Ionelia
2 august 2016
Spital cta

Adevarat,medicii de la cta sunt sub orice critica.

eu
2 august 2016
In puscarie

Trebuie depusa plangere si la colegiul medicilor.O alta plangere si la procuratura. Imi este greata de asemenea subspecii,auzi,,...nu esti pacienta mea...''

Gardian
2 august 2016
despre "medici"

Scapă cine poate. In colonie se aplică legea junglei. Banul ,doar banul este rege. Iar dacă s-a întâmplat așa cum se spune în articol cucoana medic ar trebui condamnată la muncă silnică. Pedeapsa cu moartea nemaifiind. Pentru că medic fiind a încercat să ucidă un om cu bună-știință.

hhhhhh
2 august 2016
aaaa

Nu se autosesizeaza Colegiul medicilor? Nu, se va sesiza daca va muri.

unu'
2 august 2016
bugetarii...

colegiul medicilor ? asta e o gluma...amara... nemernicii in halate albe, care doar CER si ofera muult, muult prea putin, sunt cei mai mari hoti, nesimtiti, samd dintre toti bugetarii...culmea, sunt scoliti mare parte dine , din banii nostri, din taxe si impozite platite de noi...i-am scolit sa isi bata joc de pacienti, de rudele nostre, sa ne trateze doar cu indiferenta si nesimtire, de la director la ultima infirmiera 80% scot lunar o spaga de 2-3 ori cat salariul nostru ! cati ati vazut in inchisoare ??? dar greve stiu sa fac !!!

Răspuns la: In puscarie
Adăugat de : eu, 2 august 2016
Trebuie depusa plangere si la colegiul medicilor.O alta plangere si la procuratura. Imi este greata de asemenea subspecii,auzi,,...nu esti pacienta...
CORA
2 august 2016
CULPA MEDICALA

intr-adevar...nu mai poti avea incredere in medicii din Constanta...sotul meu care a fost operat de dr osman pt o piatra ramasa pe canalul ureter, in urma unui rmn a constatat ca are prostata putin marita in urma depunerilor de piatra ....cu tratament se rezolva! tratament care nu a adus nici o imbunatatire, drept pentru care am plecat la Cluj pentru investigatii...surpriza neplacuta...tumora maligna a prostatei....ca sa fim si mai convinsi am plecat apoi si la Bucuresti si am repetat totul....s-a confirmat tumora.....atunci...degeaba se supara medicii nostri ca nu sunt in stare de nimic...aici mori cu zile la probleme mai complicate! oare nu merita acel dr chipurile cu o mare experienta sa ii dau cu diagnosticele in cap? cred ca da !

alina
2 august 2016
osman e un hoț

Osman zicea că vrea să îl opereze pe bunicul meu de 83 de ani de prostată pe el care avea 100 de probleme cu inima. Dacă murea pe masa de operație dădea vina pe vârstă și el se alegea cu banii. Ce, pentru el mai murea un moș... Bunicul meu a zis să nu îl mai duc la el în veci și să îl lăsăm să trăiască cât îi dă Dumnezeu. Și a mai trăit 2 ani de atunci. Nu avea nici un cancer la prostă. La el problemele erau cardiologice si la ficat.

Răspuns la: CULPA MEDICALA
Adăugat de : CORA, 2 august 2016
intr-adevar...nu mai poti avea incredere in medicii din Constanta...sotul meu care a fost operat de dr osman pt o piatra ramasa pe canalul ureter, in...
o femeie
2 august 2016
caz de malpraxis in ambele zile

sa lase un infarct fara interventii cateva ore e malpraxis. Sa forteze si sa ignore ca are infarct si operatii si sa declare ca nu are nimic, e iar malpraxis. Acesti doctori nu au dreptul sa practice, vor omari si alti oameni.

drewptate
2 august 2016
infarct

Americanii au o vorba,, nu Dumnezeu ne-a facut oameni liberi , ci domnulCOLT,, Noi cand vom fi oameni liberi?

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8673 secunde