Spitalul Județean Constanța

Lăsată aproape să moară pe holurile spitalului, a fost umilită de medic: "Nu ai nimic, niciun infarct. Ești prefăcută!"

66647
19
Lăsată aproape să moară pe holurile spitalului,  a fost umilită de medic:

Articole de la același autor

"Caz revoltător la Constanța: viața unei constănțence de 47 de ani atârnă de un fir de ață, după ce a fost lăsată să zacă pe holurile Spitalului Județean Constanța timp de patru ore, deși a ajuns la urgen-ță după ce a suferit un infarct. Într-un final, după ce au consultat-o, medicii constănțeni au trimis-o de urgență cu elicopterul la un spital din București. Era prea târziu pentru ei să mai facă ceva". 




Toate acestea se întâmplau în urmă cu aproape doi ani, în Spitalul Județean Constanța. Pacienta - Vasilica S. a fost salvată până la urmă de medicii din Capitală și după săptămâni de spitalizare s-a întors acasă, la Constanța. A suferit atunci mai multe intervenții chirurgicale, i-au fost montate stenturi și a primit interdicția de la medici de a se reîntoarce la serviciu. Din păcate, Vasilica a trebuit, azi, să dea din nou piept cu sistemul sanitar din Constanța. Nevoită să facă un Test de efort pentru comisia medicală de pensionare pe caz de boală (recomandarea doctorului curant a fost ca acest Test să se facă musai în Spitalul Județean din cauza stării de sănătate precare a pacientei), femeia a fost pur și simplu dată afară din Spitalul Județean Constanța de medicul cardiolog Elena Tudor. Motivul: "Mi-a zis că mă prefac, că nu am avut niciun infarct și să mă duc la privat. Pur și simplu m-a umilit pentru că nu eram pacienta ei".



Test de efort în Spitalul Județean


După infarctul suferit în octombrie 2014, medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Însă și-a revenit, dar viața ei s-a schimbat radical. Nu mai are voie să facă nici cel mai mic efort, iar medicii i-au interzis să mai muncească. Drept urmare, a fost pensionată pe caz de boală, însă, zilele acestea, trebuie să se prezinte din nou în fața comisiei de pensionare pentru emiterea deciziei definitive. Printre alte documente, specialiștii i-au solicitat și rezultatele unui Test de efort. Medicul care o are sub observație i-a recomandat să facă acest Test în Spitalul Județean. "Dr. Vidican mi-a spus de la început să caut să fac acest Test în spital, deoarece starea mea de sănătate nu este bună. În caz că se întâmplă ceva în timpul Testului, să pot primi ajutor imediat, ceea ce în clinicile private ar fi mai greu", ne-a povestit Vasilica.

Deoarece din punct de vedere medical nu reprezenta o urgență medicală și nici nu se putea interna în spital, femeia povestește că, ieri dimineață, la recomandarea unei asistente, a urcat pe secția de Cardiologie așteptând-o pe dr. Tudor, cea care se ocupa de efectuarea acestui test. 


"Aveam nevoie să îmi facă o internare de o zi, câteva ore, fiindcă nu puteam face altfel acest test. Încă de la început, dr. Tudor mi-a vorbit foarte repezit. Asistenta m-a pregătit, m-a pus pe bandă și a început procedurile. Bineînțeles, am obosit foarte repede. Am avut infarct, am stenturi, pur și simplu mi s-a făcut rău. Dar asistenta continua să mă împingă de spate să continui. Atunci doamna dr. i-a spus să mă lase că o să cad din picioare. Iar de aici, a început totul, s-a enervat brusc. Pur și simplu, m-a umilit pentru că am avut tupeul să vin la ea. Dar la cine să mă duc? Aproape că m-au lăsat să mor o dată, chiar nu le pasă de oameni?", povestește pacienta.



"Nu ai nimic. Ia-ți hârtiile de aici!"


Vasilica spune că doctorița pur și simplu nu s-a uitat pe documentele ei medicale, spunându-i să-și ia hârtiile și să plece că oricum nu are nimic.


"«Până la urmă cum ai ajuns tu la mine, că nu ești pacienta mea. De ce trebuie să mă ocup eu de tine?» - m-a luat la rost. Mi-a spus să mă duc să mă interneze medicul meu. I-am povestit că doctorul care se ocupă de mine nu are ore în spital și nu are cum să mă ajute cu această problemă. Eu am nevoie de acest Test pentru comisie și nu am voie să îl fac decât în spital. Începuse să îmi vorbească nepoliticos, i-am spus că nu îi permit asta, să mă respecte așa cum o respect și eu. Abia îmi mai țineam plânsul, când vedeam cum îmi vorbește. Mi-am dat toate firele jos de pe mine și i-am spus: Nu mai stau aici să mă umiliți! În timp ce mă pregăteam să plec mi-a spus: «I-ați foile alea. Nici măcar nu ai nimic. Nu ai avut niciun infarct». Am simțit că o să cad din picioare: Doamna doctor, pe ce hârtii vă uitați dvs.? Cum puteți spune că mă prefac, că nu am avut niciun infarct? Am operații, m-au trimis de la Constanța în ultimul hal la București cu elicopterul. Vă rog să vă uitați ce scrie pe hârtiile mele! Mi-a pus dosarul în brațe și am plecat", a mai povestit Vasilica.


În cele din urmă, pacienta a fost nevoită, pe propria răspundere, să meargă la o clinică privată pentru a face acest Test de efort. Acolo, medicul cardiolog care i-a CITIT dosarul a constatat că, ținând cont de tratamentul pe care îl urmează, nu îi poate face Testul, fiindcă riscurile sunt foarte mari. "Aici chiar nu a fost vorba de bani. Pur și simplu medicul meu a insistat să fac acest Test în spital pentru siguranța mea. În plus, când am ajuns la policlinica privată, doctorul mai întâi mi-a citit fișele și mi-a spus clar că nu am voie să fac acest Test atâta timp cât iau tratamentul, fiindcă îmi poate pune viața în pericol. Dovadă că, dr. Tudor nici nu mi-a citit dosarul și mi-a pus, din nou, viața în pericol", a mai adăugat constănțeanca. 


v v v


Contactați telefonic, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Constanța nu au dorit să comenteze acest caz, recomandând însă pacientei să depună o sesizare scrisă. "Sunt proceduri standard. Se depune o reclamație scrisă, se ia numărul de la registratură, după care se va emite un răspuns oficial. Va trebui ascultate ambele părți, așa este normal", a declarat

dr. Bogdan Câmpineanu. 
 

Ce coincidență… În urmă cu doi ani, când aproape își dădea suflarea pe holurile Spitalului Județean fără ca cineva să se uite la ea, Vasilica a primit aceeași recomandare: să facă plângere scrisă. Și cu ce folos?


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
paula
2 august 2016
urgenta medicala

daca personalul ambulantei a constatat un infarct, acesta nu este tratat cu indiferenta! in articol se prezinta un amestec de idei: ori e infarct ori e nevoie de test pentru comisie, ceva este neclar in articol si nu apartine semnatarului!

fani
2 august 2016
comrntariu

Oameni infecti..Am fost si eu cândva aici si sunt convins ca asa a fost cu omul asta..Am lucrat in sistem e bolnav

alt eu
3 august 2016
ai dreptate

trebuie sesizata procuratura referitor la abuzul acestui asa zis jurnalist care ia declaratiile unei paciente si le publica de bune, defaimand un medic fara nici o proba. Sper sa plateasca suficient incat alta data sa nu-si permita sa defaimeze pe altcineva. Un articol tendentios, pus sa intarate opinia publica. Aveti medicii pe care-i meritati...

Răspuns la: In puscarie
Adăugat de : eu, 2 august 2016
Trebuie depusa plangere si la colegiul medicilor.O alta plangere si la procuratura. Imi este greata de asemenea subspecii,auzi,,...nu esti pacienta...
Cristina
3 august 2016
Mare dreptate

In luna aprilie la Spitalul Judetean din Cta ... Medicii l-au lasat pe tatal meu sa moara fara sa miste macar un deget. Mi-au spus sa il iau acasa si la insistentele mele l-au bagat pe terapie intensiva... Insa nu m-a anuntat nimeni ce doctor l-a preluat si nici macar cand a decedat. Am aflat intr-un final dupa ce am intrat la programul de vizita si asistenta sefa m-a certat ca ce caut eu acolo. I-am explicat ca scrie pe usa programul de vizita si ca a inceput de 10 minute si vreau sa il vad pe tata. I-am spus numele pacientului apoi cu o indiferenta si cu o repeziciune mi-a spus " eee ai venit sa-l vizitezi, s-stins de mult " . Era "stins" de 2 ore si jumatate si nimeni nu m-a anuntat nimic. Sa dea Domnul sa nu va imbolnaviti si sa ajungeti la Sputalul Judetean!!!!

Cristina
3 august 2016
Vai de gândirea unora

Pentru "domnul" sau "doamna" care vrea sa sesizeze Procuratura ptr defaimare:vai de sufletul tau sa ajungi pe la Spitalul Județean!Sa dea Bunul Dumnezeu sa fii sanatos/sănătoasă si sa nu ai nevoie niciodata de locul acela!!!În rest.....nu trebuie sa generalizăm, dar o mare parte din personalul medical din Constanța este scarbit efectiv de problemele cetateanului de rand (doctorii ca doctorii dar asistentele sunt si mai si).Multa lume stie despre ce vorbesc.Si cand la aceasta scârba se mai adaugă si incompetență,ce sa zic,se ajunge doar la deces,deci nu e nimic grav!

Lorena
3 august 2016
Spitalul Județean Constanta

Spitalul asta este inutil, in condițiile in care se preiau doar anumite cazuri. In toamna anului trecut, am sunat la 112 solicitând sa fiu preluată de o AMBULANTĂ deoarece deplasarea pe propriile picioare imi era imposibila, având tensiunea 6. Răspunsul primit a fost ca nu reprezint o urgentă gravă deoarece am 24 de ani si sa incerc sa ma deplasez singura. Zis si facut! Am așteptat 6 ore pe holurile spitalului si nimic.Mentionez ca sunt salariata de 6 si nu plătesc deloc bani putini către impozitul de sanatate, asemenea tuturor cetățenilor. Am apelat la sistemul privat in cele din urma. Consider ca este inutil sa plătim toate aceste taxe deoarece nu putem beneficia de servicii minime.

MIHAI
4 august 2016
NE MERITAM SOARTA

Mă uimește ignoranța și ușurința cu care sunt puși la zid medicii. Mă înfurie cu câtă ușurință este manipulată populația de către niște idioți aflați la putere, care de altfel se tratează în țări străine, și care transformă medicii în țap ispașitor pentru tot ce nu merge în România. E ușor să arăți cu degetul și să acuzi în necunoștință de cauză și să atâți și pe alții. Spagă a fost și va exista întotdeauna atât timp cât medicii și în general tot personalul sanitar nu va avea salarii decente.

adevar
25 octombrie 2016
adevar

Romani = retard mintal

Carpati
10 iunie 2017
La C-ta

Despre spitalul judetean din C-ta nu am cuvinte de lauda. E capusat de impostori, care au ajuns "specialisti" la impinge tava, incepand cu acel B. Campineanu, care a ajuns mare specialist spalandu-i masina sefei de sectie, continuand cu Grasa, Bodnarciuc, Cristureanu si cu toate celelalte beizadele gen Peteanu, Voinea, Tica, Cristurean etc - fii, fiice, gineri, nurori, fini si fine ai altor "smecheri", care toti au ajuns specialisti fara sa dea examenul de rezidentiat si care nici macar nu au fost in stare sa invete cat de cat meseria pe care o practica. RUSINE!

19 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4443 secunde