www.tolo.ro:

DRAMATIC / Fiul fostului fotbalist Pașcovici, în comă, în Spitalul Județean Constanța, din cauza unor bacterii intraspitalicești. Cosmin Pașcovici lucrează în Franța ca tractorist pentru a plăti tratamentul

27486
7

Articole recomandate

Denis Pașcovici, fiul fostului fotbalist de la Farul și Dinamo, Cosmin Pașcovici, luptă de ani de zile cu cancerul, a făcut zeci de intervenții chirurgicale, atât în țară, cât și în străinătate, iar acum zace în comă, în Spitalul Județean Constanța, unde a contactat două bacterii nosocomiale.
Potrivit www.tolo.ro, băiețelul în vârstă de 11 ani a fost internat de urgență în luna aprilie 2016, când a fost supus unei noi intervenții la cap, în urma unei hemoragii intracraniene. Aceasta a apărut brusc, la numai patru zile după întoarcerea din Franța, unde fusese la control și era totul în regulă. Internat de urgență, este operat și de atunci nu și-a mai revenit. Medicii confirmă prezența unei bacterii periculoase, apoi a încă una. "Asta e în România, dacă nu ai bani, dacă nu îți cumperi tu, mori așa în spital, știind ce urmează. Am cumpărat eu antibiotice când i s-au descoperit primele bacterii luate în spital. Asta e cel mai rău. Că după atâția ani în spitale începi să înțelegi și să vezi că nu poți face nimic în fața sistemului", povestește Ionela Pașcovici, mama lui Denis, pentru tolo.ro. "Aici în spital, refolosesc canulele, le resterilizează, deși ar trebui să fie aruncate. Uite că pe canulă a luat Klebsiella și Piocianic! Am adus eu betadină de acasă, că la spital nu era. Denie e hrănit pe nas, tubul nazo ar trebui schimbat la 15 zile, am făcut eu scandal și l-au schimbat medicii după 42 de zile!", mai spune femeia.


În sângele lui Denis Pașcovici, analizele au relevat prima bacterie pe 18 mai 2016: Klebsiella. "Pe 24 mai ne-au anunțat că avem și Pseudomonas aeruginoasa, care e un Piocianic, luat în timp ce se afla sub tratament antibiotic. Dacă pentru boală nu e nimeni de bine, pentru ce e în jur trebuie să răspundă cineva. Secția de Terapie Intensivă Copii e groaznică! E doar o toaletă, iar părinții nu au acces la ea. Nu e vina medicilor, ci a managerilor. Doamna doctor Bodărău, șefa de secție, e extraordinară, m-a ajutat enorm. Dar Denis se stinge în această mizerie!", spune Ionela, îndurerată.


Alături de articol vezi găsi fotografii făcute chiar de mama lui Denis, în salonul unde acesta luptă să supraviețuiască.

Pentru a-și putea întreține familia și a putea plăti tratamentele lui Denis, Cosmin Pașcovici a fost nevoit să plece să muncească în străinătate. Nu mai joacă fotbal, ci lucrează pe un tractor, la plantat de viță de vie în apropiere de Bordeaux. "Suntem mai mult români aici. Dacă rămâneam în țară, antrenor pe la Divizia D, n-aveam bani nici să plătesc întreținerea la bloc. Mai am două luni de muncă aici, apoi vin în țară, stau să muncesc să aduc bani pentru copii", a declarat telefonic Cosmin, pentru tolo.ro. Denis are o surioară, Ema, de doar un an și patru luni, însă Ionela nu se desprinde de patul său, unde zace de aproape două luni de zile.


De-a lungul anilor, în contul RO36BRDE020SV25174700200 s-au făcut donații, au participat coechipieri, suporteri, oameni din fotbal.   



Comentează știrea

ema
13 iunie 2016
bacterii intraspitalicesti

Este strigator la cer cu acest spital infect.ce sa mai zicem daca bb meu la nastere a luat e-coli plus pe timpul spitalizarii alte doua bacterii.este plin de bacterii.multa sanatate baietelului si cu ajutorul lui Dumnezeu se va face bine.

costica
13 iunie 2016
opinie

Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Gabi
13 iunie 2016
Nu ne mai trezim !!!!

Oameni buni, nu ne mai trezim odata !!!! Se moare cu zile in spitalele romanesti ! Suntem in urma cu 50 ani fata de Occident SI SCOPUL TUTUROR ESTE DE A FURA SI PACALI ! Sunt scarbita de ROMANIA MEA !!!

frucco
14 iunie 2016

Acesta ofera o împrumut grava pentru toti Sueñas con ser dueño de su propia casa. Quiere a . recibir crédito por un proyecto de cambio de coche. Financiamiento de la educación de sus hijos. Renovación de su propia casa y se negó hipotecas. Por contra, se le acaba el dinero para asumir este nuevo proyecto. Esto no es muy grave, porque le ofrecemos un préstamo creíble que van desde 5000 Pesos a 10.000.000 Pesos en una tasa de interés muy interesante de 1 a 30 años de amortización. Si el crédito debe ser considerado y utilizado como un instrumento financiero a su disposición. No dude en visitarnos, ya que tiene su segunda oportunidad para los individuos créditos. Por favor, póngase en contacto conmigo por correo electrónico : ([email protected])

mona
15 iunie 2016
interesant

Interesant este ca , el conduce un tractor ea conduce un BMW. Pacat de copilasul ala nevinovat:(

candipharm com
16 decembrie 2022
candipharm com

http://www.candipharm.com/

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

generic chloroquine 250mg https://www.hydroxychloroquinex.com/#

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde