Concurs Legumele și fructele - trufandale de tarabă

672
Legumele și fructele - trufandale de tarabă - f1ad37a6dd21f1844ce99643a61bf820.jpg

Articole de la același autor

În plină epidemie cu bacteria E-coli, care face ravagii în vestul Europei, românii nu-și fac griji că s-ar putea îmbolnăvi. Și asta nu pentru că ar fi ei foarte rezistenți, ci pur și simplu pentru că nu își permit să mănânce legume. Pentru mulți alimentul de bază este cartoful, puțini își permit trufandale de genul roșiilor, castraveților, ardeilor grași, vinetelor.

Piețele din Constanța gem de legume și fructe frumos colorate. Tarabele sunt pline de vitamine (cârcotașii ar spune și de chimicale), dar clienții sunt puțini. Comercianții din Piața Griviței se plâng că nu au vânzare, dar nici nu lasă la preț. Oamenii trec, văd, admiră, înghit în sec și pleacă mai departe. Și nici nu ar putea fi altfel, când un bol de salată ajunge să coste mai mult decât o friptură.
Roșiile, lăudate a fi românești și foarte dulci, costă între 5 și 8 lei kg., castraveții cornișon sunt 3 lei, salata verde este 2-3 lei bucata, ardeii grași sunt 9-12 lei, iar ceapa verde, 1 leu legătura cu trei-patru fire.
Dacă vă gândiți să vă delectați cu legume de sezon, gen mazăre, fasole verde, pregătiți-vă să băgați mâna adânc în buzunar. Mazărea păstaie se vinde cu 7-9 lei kg, iar boabele gata curățate se dau cu 15 lei kg, în timp ce fasolea galbenă "grasă" este 9 lei kg.

Roșii de Giurgiu cu 7 lei chilu’
"Facem salată, dar mai rar, nu chiar în fiecare zi, că este prea scump. Nu vedeți că și cartofii sunt 2 lei jumate sau 3 lei kg. Păi, ca să umpli o oală de mâncare, îți trebuie 15-20 de lei. Noi suntem pensionari. Mai facem o zeamă lungă, mai o fasole", ne-a spus Viorica Petrea.
"Nu are lumea bani să mănânce legume așa cum zic doctorii. Nu cumpărau nici înainte, dar, de când cu bolile astea, ne întreabă de unde sunt roșiile, se strâmbă, de parcă ar trebui să le dezinfectăm noi. Acum am adus roșii de Giurgiu, cu 7 lei, și tot nu le convin", ni s-a plâns un comerciant.

"Cireșe fără carne" cu 12 lei chilu’
Dacă vă vine pofta de "căpșuni f. f. f. dulci" sau "cireșe fără carne", mai bine v-o puneți în cui. Delicioasele fructe costă cât un kg de carne. Căpșuni de România găsiți într-o parte a pieței cu 7 lei kg, iar în partea opusă cu 10 lei kg. Cireșele, și ele tot românești, sunt 10-12 lei kg. De caise, piersici, nectarine, struguri, abia dacă te poți atinge. Sunt de la 15 lei în sus kg. Iar pepenii de Turcia se dau și la felie, că la 5,5 lei kg, ajung și la 50 de lei bucata.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4788 secunde