Linie telefonică gratuită pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

201
Linie telefonică gratuită pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate - linietelefonicacopii-1446058574.jpg

Articole de la același autor

Copiii care au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate pot suna și primi consiliere de la specialiști. Organizația Salvați Copiii a deschis o linie telefonică gratuită și o platformă online dedicată lor.


La numărul de telefon 0800.070.040, copiii pot primi informații și consiliere gratuită, de luni până vineri, între orele 9,30 și 17,30.


Numărul poate fi apelat și de către persoanele în grija cărora au rămas copiii, precum și de spe-cialiști în domeniul protecției copilului și educației.


Platforma www.copiisinguriacasa.ro va include articole dedicate pă-rinților și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, dar și specia-liștilor. De asemenea va cuprinde și o secțiune prin care se pot adresa întrebări specialiștilor, care vor răspunde pe e-mail.
Organizația Salvați Copiii a lansat și o campanie de informare destinată părinților, cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara, în vederea de-semnării unui reprezentant legal al copilului, dar și cu privire la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea părinților la muncă în străinătate. În acest sens vor fi difuzate spoturi radio și TV, se vor desfășura caravane de informare în București și 13 județe (atât în mediul urban, cât și în mediul rural) la care vor participa specia-liștii Salvați Copiii. Evenimente locale vor avea loc în alte 28 de județe, printre care și Constanța, unde Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor organiza campanii de informare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7831 secunde