Lions Club Constanța aniversează 30 de ani de activitate! Fondurile acumulate, donate pentru dotarea Spitalului Judeţean Constanţa

277
Lions Club Constanța aniversează 30 de ani de activitate! Fondurile acumulate, donate pentru dotarea Spitalului Judeţean Constanţa - xlions-1665736330.jpg
Lions Club Constanța aniversează 30 de ani de activitate! Vineri, 14 octombrie 2022, începând cu ora 19.00, are loc „Gala de Operă”, organizată de Lions Club Constanța în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța.


Acest eveniment marchează aniversarea a 30 de ani de la înființarea clubului, celebrând astfel numeroasele proiecte și activități realizate pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității dobrogene.


Gala are și o componentă caritabilă, fondurile acumulate cu ocazia acestui eveniment fiind folosite pentru dotarea cu echipamente medicale moderne necesare secțiilor Cardiologie și Ginecologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.


"Așteptăm alături de noi pe toți reprezentanții mediului de afaceri și ai comunității care vor să ajute acest demers și să ne bucurăm împreună pentru o seară de forța vindecătoare a muzicii clasice, în interpretarea artiștilor constănțeni.", transmit reprezentanţii asociaţiei.


„Secțiile de obstetrică-ginecologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța deservesc toată regiunea de sud-est a României constituind singura maternitate de gradul 3 din această arie. Endoscopia ginecologică (laparoscopia și histeroscopia) reprezintă, în țările civilizate, până la 80 % din intervențiile ginecologice. Acest lucru este justificat de avantajele pacientelor, atât intraoperator (diminuarea sângerării și a riscului de anemie) cât și postoperator (reducerea durerii, un mai bun rezultat cosmeticși o superioară integrare în familie societate și muncă). Deși avem resursa umană (medici competenți), resursa materială (trusa de laparoscopie-histeroscopie) este veche și poate deservi o singură sală de operații. Spre deosebire de standardul internațional, din cele aproximativ 1.000 de intervenții chirurgicale ginecologice anuale, sub 19 % sunt realizate endoscopic. Dotarea cu o trusă modernă va oferi beneficiul scontat atât pacienților din sistemul public cât și spitalului prin externarea mai rapidă și utilizarea mai eficientă a paturilor existente - și așa, de multe ori, în număr insuficient. ”, a afirmat Vlad-Iustin Tica, Șef secție Ginecologie.


De asemenea, şeful secției Cardiologie, Andrei Rusali, a punctat: „Dispozitivul medical NicAS din programul ‘Combaterea hipertensiunii arteriale’ va oferi posibilități suplimentare de diagnosticare a cauzelor hipertensiunii și prescrierea unui tratament cât mai exact.”


În completare, președinte Lions Club Constanța, Corneliu Peleanu, a spus: „Lions Club Constanța sărbătorește 30 de ani de sprijin și suport necondiționat pentru comunitatea constănțeană. În toată această perioadă, Leii constănțeni au servit comunitatea prin promovarea valorilor, a spiritului și caracterului lionismului internațional. Încă o dată, la ceas aniversar, Lions Club Constanța susține Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța și acoperă o mică parte din nevoile acestuia, oferind o speranță celor care au probleme medicale. Implicarea Clubului este și va fi LIONS CLUBCONSTANTADISTRICT 124 - ROMANIAWE SERVE una sustenabilă, fără interese și necondiționată, urmând valorile și spiritului Lions Club Internațional.”


„Seara lirică se încheie cu o degustare de vinuri alese, unde vom avea ocazia de a mulțumi partenerilor noștri și totodată de a face cunoștință cu noi parteneri, care doresc sa ni se alăture în proiectele viitoare. Astfel, numai împreună, le vom putea încununa cu laurii succesului!”, transmit reprezentanţii asociaţiei.


Partenerii Galei Lions Club Constanța sunt Armonia Grup, Asociația Pangeea, Clinica IMAMED Constanța și Mrini Eye Hospital.


Lions Club Constanța este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios.
Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Toţi membrii clubului activează ca voluntari, nefiind retribuiţi. Motto-ul „leilor” din întreaga lume este: „Noi servim” („We Serve”).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2367 secunde