Litoralul românesc, între știrile alarmiste și vacanțele din Grecia

312
Litoralul românesc, între știrile alarmiste și vacanțele din Grecia - fotofondlitoralulromanesc-1595170667.jpg

Articole de la același autor

Deși suntem în plină pandemie, gradul de ocupare a stațiunilor de pe litoral este în creștere. Hotelierii și operatorii economici din alimentație publică susțin că fac eforturi deosebite pentru a-și primi oaspeții în siguranță și că nu se abat de la măsurile de protecție.

În timp ce mulți români se înghesuiesc să facă teste peste teste pentru a pleca în vacanță în Grecia, agenții economici de pe litoral stau cu inima cât un purice de când a început sezonul estival. Sunt verificați permanent, primesc vești contradictorii și se tem ca nu cumva autoritățile să decidă noi restricții, care să îi vizeze.

"Având în vedere contextul de pandemie, suntem ok. Gradul de ocupare, în zilele săptămânii, este de aproximativ 60 la sută, iar în week-end, este de sută la sută. Acesta este trendul ultimelor săptămâni. Din păcate, aceasta este situația. Nu avem pretenții, ne bucurăm dacă ne ținem oamenii angajați, ne acoperim costurile și achităm liniile de credit pe care le-am luat, numai să rămânem deschiși, să fie totul ok și să nu escaledeze negativ situația", a declarat, pentru "Cuget Liber", Anca Nedea Pavel, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia - Constanța și proprietar al unui hotel din sudul litoralului.

Potrivit acesteia, prețurile la cazare nu au crescut deloc anul acesta.

"Mai mult decât atât, s-au făcut oferte speciale, pentru că la ce grad de ocupare avem, suntem nevoiți să practicăm reduceri. Trebuie să înțelegem că atâta timp cât există cerere, în orice destinație, de vârf, dacă cererea depășește capacitatea, normal că îți cresc tarifele. Asta se întâmplă peste tot în lume. În momentul în care stai cu hotelurile sub capacitate, este normal să facem oferte speciale", a subliniat Anca Nedea Pavel.

Prețuri mai mici decât anul trecut

Astfel, un sejur de cinci nopți, la un hotel de trei stele, în zona Mamaia Nord, costă aproximativ 200 de euro de persoană în perioada de vârf a lunii august, iar 145 de euro până pe 25 iulie. În Constanța, prețurile sunt chiar mai mici, cu tarife de 155 - 165 de euro de persoană, cinci nopți, într-o cameră matrimonială a unui hotel de patru stele, destul de aproape de plaja Trei Papuci.

În sudul litoralului, prețurile sunt și mai prietenoase, o familie cu un copil ajungând să plătească aproximativ 2.000 de lei pentru șase nopți, cu două mese incluse. De asemenea, hotelurile care oferă și servicii conexe și care au și diferite alte facilități, precum spa, locuri de joacă, plajă proprie au realizat pachete personalizate, care să se încadreze pentru mai multe tipuri de buget. În Eforie Nord, un sejur de trei zile all-inclusive, în vârful sezonului estival, costă între 235 și 249 de euro de persoană. Plata, în multe astfel de unități de cazare, se poate face și cu tichete de vacanță.



"Nu se știe ce ne așteaptă mai încolo!"


"Până la urmă, românul se duce unde vrea. Nu îl obligă nimeni și nu am auzit pe nimeni pe litoralul românesc să ia cu forța pe cineva și să-l aducă la mare.

Depinde de fiecare român cum știe să se poziționeze vizavi de țara lui. Noi așteptăm românii care vor să vină aici. Dacă vor să ducă în Bulgaria, bravo lor, dacă vor în Grecia, la fel, să se întoarcă sănătoși. Important este să prindă și o doză de libertate, că nu se știe ce ne așteaptă mai încolo", a încheiat reprezentantul Organizației Patronale Mamaia - Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4975 secunde