Locurile de joacă din Constanța, adevărate focare de infecție

1309
2

Articole de la același autor

În Constanța, locurile de joacă pentru copii sunt extrem de puține. Și chiar și acelea care există deja sunt mici, neîncăpătoare, mizerabile și chiar periculoase. Din păcate, acolo unde dezinteresul autorităților se întâlnește cu lipsa de bun-simț a unor locuitori ai orașului, principalii care suferă sunt chiar cei mici, nevoiți să se joace în gropi pline de gunoaie, numite părculețe.

Coji de semințe, peturi, pungi, resturi alimentare, deșeuri de tot felul, jocuri stricate, leagăne rupte - acesta este peisajul zilnic din locurile de joacă pentru copii. Micuții stau cu picioarele în praf sau, în cel mai bun caz, în nisip. Iarba este doar o tristă amintire. Locurile de joacă arată ca niște ogoare pârjolite. Aproape că nu mai există niciun firicel de iarbă verde. Umbră nu este decât pe alocuri de la câțiva copaci răsfirați, așa că, pe căldurile astea, în timpul zilei, părculețele sunt goale.

Mămicile din Constanța sunt nemulțumite de cum arată locurile de joacă. Unele au luat deja atitudine și s-au adresat autorităților pentru a cere curățarea spațiilor respective. Pe rețelele de socializare, s-a creat deja o campanie, iar mămicile se îndeamnă unele pe altele să facă solicitări la primărie pentru igienizarea nisipului din locurile de joacă. De asemenea, sunt mămici care fac apel la bunul-simț al locuitorilor orașului, să nu mai spargă semințe la băncuțele din locurile de joacă și să nu mai arunce ambalaje și sticle peste tot.

Primăria promite lucrări de reamenajare

Autoritățile locale au deja proiecte pentru reamenajarea locurilor de joacă existente și amenajarea de noi locuri de joacă. În total, sunt propuse spre amenajare 69 de locuri, din care trei locații noi. Acestea vor fi dotate cu echipamente noi, iar suprafața de joc va fi amenajată cu paviment din cauciuc reciclat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, au fost obținute deja certificatele de urbanism și au fost proiectate lucrările.

"Mai sunt câteva etape și numai după parcurgerea lor, lucru care presupune termene prevăzute de lege, poate fi demarată procedura de achiziție a lucrărilor de reamenajare. Întrucât legislația în domeniu prevede etape și termene stricte, estimăm că punerea în aplicare a proiectului va demara în luna septembrie 2015", mai precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

Anonim
10 august 2015
Care parcuri

Mai sunt parcuri in orasul asta??tabacariei nu mai zic mizerabil si plin de caini,,scutere si biciclete care nu respecta pista....degeaba avem daca nu stim sa folosim ...si restul parculete de cartier infecte de vomiti ..ce sa mai faca primaria si cine????

Si un orb-surdo-mut ar observa in ce hal e orasul
10 august 2015
Aproape toata Constanta e o infectie

Oare primarul trece vreodata pe langa tomberoanele de gunoi? Oare vede ca toate sunt vandalizate si gunoiul este pe jos ? Oare ii miroase si lui ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.671 secunde